před 10 lety, 05.03.2015 00:00
Tomáš Čáp
Novinky
MODRÝ ZUB RECEPTY : Kaeng Phed Kai
Velice oblíbené, chuťově návykové a lahodné jídlo. Thajský název tohoto pokrmu doslovně znamená "pálivé kuřecí kari". Velmi podobný recept je také pro kuře na zeleném kari (Kaeng Khiao Wan Kai).
Ingredience na 1 porci:
200g kuřecího masa (v menších kusech)
Velice oblíbené, chuťově návykové a lahodné jídlo. Thajský název tohoto pokrmu doslovně znamená "pálivé kuřecí kari". Velmi podobný recept je také pro kuře na zeleném kari (Kaeng Khiao Wan Kai).
Ingredience na 1 porci:
200g kuřecího masa (v menších kusech)
100ml kuřecího vývaru
150ml kokosového mléka
thajské lilky (malé kulaté lilky, náhrada může být se zeleným hráškem)
2 stébla citrónové trávy
2 plátky galangy
1 hrst čerstvé thajské bazalky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička cukru
1 polévková lžíce červené kari pasty
Postup:
Na zahřáté pánvi krátce osmahneme kari pastu až je voňavá, snížíme teplotu, přidáme kokosové mléko a kuřecí vývar. Za stálého míchání pomalu vaříme až se na povrchu vytvoří tenká vrstva tuku z kokosového mléka. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky a ostatní přísady kromě lilku. Přivedeme k varu a vaříme dokud kuře začne měnit barvu. Ještě při varu přidáme lilek a pokračujeme až je kuře hotové. Nakonec hodíme bazalku . Kromě lilku můžeme přidat i fazolové lusky a bambusové výhonky. Kari by mělo být husté a voňavé po bazalce. Podáváme s jasmínovou rýží.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)