Zeleninové závitky plněné kuskusem s hlívou ústřičnou podle NATURHOUSE

Zeleninové závitky plněné kuskusem s hlívou ústřičnou podle NATURHOUSE

 

Ingredience na 4 porce:
250 g lilku
250 g cukety
250 g hlívy
160 g kuskusu
100 g nastrouhaného eidamu
lžička mletého zázvoru
lžička kari
2 lžíce olivového oleje
sůl

Postup: Lilek a cuketu nakrájejte na cca 1 cm plátky a osolte. Nechte vyplakat, pak opláchněte vodou a vysušte utěrkou. Zprudka opeče na oleji. Kuskus zalejte vroucí vodou, cca 40 g suchého na porci, ve které rozmíchejte v olivovém oleji koření. Do hotového kuskusu přidejte orestovanou hlívu. Na plátky zeleniny natřete kuskus a srolujte jako závitky. Posypte strouhaným sýrem.

Tip: Celý pokrm lze doplnit např. krůtím masem připraveným na nudličky se zeleninou přidanou dle chuti a fantazie. Na 1 porci lze použít 150 g krůtího prsa, 1 lžíci oleje, červenou a žlutou papriku.

 

 

Zdroj: NATURHOUSE

 

Ingredience:

cuketa lilek