před 10 lety, 27.03.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Chcete rychlý dezert k odpolední kávě? Vyzkoušejte ,,bláznivý koláč"!
Tenhle recept mám ve své kuchařce už hodně dlouho a dnes mě napadlo, že jsou mezi vámi také takové hospodyňky, jako já, které ocení rychlost a jednoduchost. A tento dezert je nejen rychlý a jednoduchý, ale také výborný! Vyzkoušejte!
Suroviny:
3 hrnky hladké mouky
1 hr
Tenhle recept mám ve své kuchařce už hodně dlouho a dnes mě napadlo, že jsou mezi vámi také takové hospodyňky, jako já, které ocení rychlost a jednoduchost. A tento dezert je nejen rychlý a jednoduchý, ale také výborný! Vyzkoušejte!
Suroviny:
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3 lžice kakaa
- špetka soli
- 2 lžičky jedlé sody
- 3/4 hrnku oleje
- 2 hrnky studené vody
- 2 lžíce octa
NAVRCH:
- 2 zakysané smetany
- 1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- čokoládu na postrouhání
Příprava:
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré (vč. octu), důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou+cukr a pak potřeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu a je hotovo.
Můžeme dát ještě do chladna nebo do lednice.
TIP na ještě lahodnější chuť buchty: po upečení a lehkém vychladnutí potřeme buchtu slaboučkou vrstvou třeba rybízové nebo jiné marmelády a poklademe plátky banánu.Teprve na to pak přijde smetanová hmota a strouhaná čokoláda.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)