Chcete rychlý dezert k odpolední kávě? Vyzkoušejte ,,bláznivý koláč"!

Chcete rychlý dezert k odpolední kávě? Vyzkoušejte ,,bláznivý koláč"!

Tenhle recept mám ve své kuchařce už hodně dlouho a dnes mě napadlo, že jsou mezi vámi také takové hospodyňky, jako já, které ocení rychlost a jednoduchost. A tento dezert je nejen rychlý a jednoduchý, ale také výborný! Vyzkoušejte! Suroviny: 3 hrnky hladké mouky 1 hr


Tenhle recept mám ve své kuchařce už hodně dlouho a dnes mě napadlo, že jsou mezi vámi také takové hospodyňky, jako já, které ocení rychlost a jednoduchost. A tento dezert je nejen rychlý a jednoduchý, ale také výborný! Vyzkoušejte! 0a111

Suroviny:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3 lžice kakaa
  • špetka soli
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 hrnky studené vody
  • 2 lžíce octa
NAVRCH:
  • 2 zakysané smetany
  • 1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky
  • 2 vanilkové cukry
  • čokoládu na postrouhání
 

Příprava:

Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré (vč. octu), důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou+cukr a pak potřeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu a je hotovo. Můžeme dát ještě do chladna nebo do lednice. TIP na ještě lahodnější chuť buchty: po upečení a lehkém vychladnutí potřeme buchtu slaboučkou vrstvou třeba rybízové nebo jiné marmelády a poklademe plátky banánu.Teprve na to pak přijde smetanová hmota a strouhaná čokoláda.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)