Polévka z loupaných rajčat s balzamikovým octem Kalamáta Papadimitriou

Polévka z loupaných rajčat s balzamikovým octem Kalamáta Papadimitriou

Potřebujeme: 800 g loupaných rajčat 60 g slaniny 1 cibule 2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papdimitriou 2 stroužky česneku čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn) sůl 4 lžíce zakysané smetany olivový olej Postup: Najemno nakrájenou cibuli opečeme dozlatova,


8.Polévka_z_rajčat2Potřebujeme:

800 g loupaných rajčat

60 g slaniny

1 cibule

2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papdimitriou

2 stroužky česneku

čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)

sůl

4 lžíce zakysané smetany

olivový olej

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Kalamáta Papdimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.