Halloweenské rakvičky plněné pancettou, pórkem a zázvorem

Halloweenské rakvičky plněné pancettou, pórkem a zázvorem

 

Na 4 rakvičky potřebujete:

1 balení listového těsta
2 vaničky nakrájené pancetty
200 ml Extra kečupu Otma Gurmán Jemný
asi 10 cm pórku
asi 2 cm zázvoru
1 malou bílou cibuli
1 stroužek česneku
100 g strouhaného cheddaru
1 vejce na potření
sůl, pepř, chilli dle chuti

 

Postup:

Těsto si vyválíte na pomoučněné ploše asi na 0,5 cm plát. Těsto by nemělo být příliš tenké, aby se při manipulaci netrhalo. Nožem si vyřezejte 8 tvarů připomínajících rakvičky. Na rozpálenou pánev přihoďte pancettu, která pustí tuk, a tak k ní můžete hned přidat i najemno nakrájenou cibulku. Pórek si připravte na tenká kolečka a přidejte ho ke zlatavé cibuli a masu. Nechte chvilku podusit a přilijte Extra kečup Otma Gurmán Jemný. Do směsi pak prolisujte stroužek česneku a kousek zázvoru. Nechejte minutu pobublávat. Dochuťte solí, pepřem a případně chilli papričkou či kořením. Mezitím si rozšlehejte vejce a rozpalte troubu na 200 stupňů.
Pak pomocí velké lžíce pokládejte směs na těsto. Posypte (nebo zastrouhejte) sýrem. Okraje, které vám zbyly kolem pancetty, potřete rozšlehaným vejcem a přiložte druhý plát rakvičky. Okraje přitlačte hroty vidličky a „víko“ propíchněte vidličkou do tvaru kříže. Potřete rozšlehaným vejcem a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Rakvičky pečte asi 12 minut, dokud nebudou krásně zlaté.

Můžete servírovat s miskou Extra kečupu Otma Gurmán Jemný a špetkou chilli.