Špenátové Quiche
Slaný koláč se skvěle hodí jako lehký oběd nebo večeře. Vydrží poměrně dlouho čerstvý, můžete si jej tedy připravit i dopředu. Pak stačí jen ohřát a doplnit malým salátem s oblíbeným nízkosacharidovým dresinkem.
Ingredience
Těsto
- Sypká směs na KetoMix proteinové houstičky,
- mandlová mouka,
- bílek,
- sůl.
Náplň
- Cibule, nakrájená nadrobno,
- pár stroužků česneku, prolisovaných,
- špenát,
- cherry rajčata, pokrájená na polovinu,
- odtučněný tvaroh,
- bílek,
- mandlové mléko bez sacharidů,
- tymián,
- hořčice bez cukru,
- sůl a pepř,
- řepkový olej.
Postup
Troubu rozpalte na 170 stupňů. Smícháním všech surovin připravte těsto. Pokud bude příliš drobivé, můžete přidat po lžičkách studenou vodu. Zabalte do fólie a dejte odležet do lednice alespoň na 20 minut. Těsto rozválejte mezi 2 pečicími papíry na placku a přesuňte do malé formy. Prsty upravte okraje. Spodek těsta propíchejte vidličkou. Pečte asi 10 minut.
Na pánvi na lžíci oleje orestujte cibulku. Přidejte špenát, česnek a tymián a restujte pár minut. Dejte stranou. V misce rozšlehejte tvaroh, bílek, mléko, hořčici, sůl a pepř. Na upečený korpus rovnoměrně rozprostřete orestovanou směs a zalijte směsí z misky. Navrch dejte rajčata. Pečte v troubě rozehřáté na 170 stupňů asi 20 minut.
Ingredience: