Špenátové Quiche

Špenátové Quiche

Slaný koláč se skvěle hodí jako lehký oběd nebo večeře. Vydrží poměrně dlouho čerstvý, můžete si jej tedy připravit i dopředu. Pak stačí jen ohřát a doplnit malým salátem s oblíbeným nízkosacharidovým dresinkem.

Ingredience

Těsto

Náplň

  • Cibule, nakrájená nadrobno,
  • pár stroužků česneku, prolisovaných,
  • špenát,
  • cherry rajčata, pokrájená na polovinu,
  • odtučněný tvaroh,
  • bílek,
  • mandlové mléko bez sacharidů,
  • tymián,
  • hořčice bez cukru,
  • sůl a pepř,
  • řepkový olej.

 

Postup

Troubu rozpalte na 170 stupňů. Smícháním všech surovin připravte těsto. Pokud bude příliš drobivé, můžete přidat po lžičkách studenou vodu. Zabalte do fólie a dejte odležet do lednice alespoň na 20 minut. Těsto rozválejte mezi 2 pečicími papíry na placku a přesuňte do malé formy. Prsty upravte okraje. Spodek těsta propíchejte vidličkou. Pečte asi 10 minut.

Na pánvi na lžíci oleje orestujte cibulku. Přidejte špenát, česnek a tymián a restujte pár minut. Dejte stranou. V misce rozšlehejte tvaroh, bílek, mléko, hořčici, sůl a pepř. Na upečený korpus rovnoměrně rozprostřete orestovanou směs a zalijte směsí z misky. Navrch dejte rajčata. Pečte v troubě rozehřáté na 170 stupňů asi 20 minut. 

 

 

 

Ingredience: