Steak z vepřové panenky s pečeným celerem a fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem a fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Potřebujeme: 4 steaky z vepřové panenky najemno nasekané čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj) olivový olej 300 g celeru 2 stroužky česneku 2 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 50 g másla sůl Postup: 1. Vepřovou panenku nasolíme, okoř


3.Steak_vepřová_panenka_celer2Potřebujeme:

4 steaky z vepřové panenky

najemno nasekané čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj)

olivový olej

300 g celeru

2 stroužky česneku

2 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

50 g másla

sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku nasolíme, okořeníme bylinkami a necháme odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečeme ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracíme, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.

2. Celer oloupeme, nakrájíme na větší kusy, společně s tymiánem, solí, olejem a stroužkem česneku zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájíme na menší kousky, které orestujeme na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.

3. Jako přílohu podáváme krém ze sladkých brambor.