Jogurtové želé se švestkami a perníkovým kořením
Spadla švestka do jogurtu a udělala želé. Jogurtové želé se švestkami a perníkovým kořením je snadný a rychlý dezert, který si zamilují nejen děti.
Ingredience na dvě porce:
Bílý Selský jogurt Hollandia500 gCukr moučka2 lžíceŽelatina ke ztužení krémů1 sáčekVoda3 lžíceŠvestky bez pecek300 gCukr krystal2 lžícePerníkové koření1/2 lžičkyKakaové boby1 hrst
Postup:
- Jogurt vyndáme z lednice a necháme dojít do pokojové teploty. Do malého kastrůlku dáme želatinu a 3 lžíce vody. Po chvíli, když želatina nabobtná, ji můžeme pomalu začít zahřívat, dokud se zcela nerozpustí. V ten moment ihned stáhneme z ohně, vmícháme do ní nejprve dvě lžíce jogurtu a potom zbytek. Pracujeme svižně, neboť želatina rychle tuhle. Jogurtovou směs vlijeme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.
- Připravíme si švestky, pokrájíme je na větší kousky, přidáme cukr krystal a na středním plameni zahříváme asi deset minut. Nakonec vmícháme perníkové koření a necháme vystydnout.
- Ztuhlý jogurtový dezert zdobíme hotovým švestkovým rozvarem a posypeme na sucho opraženými kakaovými boby.
TIP!!
Kakaové boby jsou skvělou alternativou čokolády, neobsahují ale na rozdíl od ní cukr. Navíc v nich najdete množství antioxidantů a vitamínů.
ZDROJ: https://www.hollandia.cz/recepty/
Ingredience: