Vepřový bůček marinovaný ve fíkovém balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou se zelným salátem

Vepřový bůček marinovaný ve fíkovém balzamikovém krému  Kalamáta Papadimitriou se zelným salátem

Potřebujeme: 1000 g vepřového bůčku bez kosti 7 lžic fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 2 stroužky česneku 4 větvičky čerstvého tymiánu 100 ml vody 500 g čerstvého bílého zelí 1 mrkev 3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s


11Bůček2Potřebujeme:

1000 g vepřového bůčku bez kosti

7 lžic fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

2 stroužky česneku

4 větvičky čerstvého tymiánu

100 ml vody

500 g čerstvého bílého zelí

1 mrkev

3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem

2 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

Postup:

Bůček nakrájíme na plátky široké 1cm a vložíme do pekáče. Fíkový balzamikový́ krém Kalamáta Papdimitriou smícháme s rozdrceným česnekem, 100 ml vody, tymiánem, osolíme a opepříme. Marinádu nalijeme na maso, překryjeme alobalem a necháme (nejlépe přes noc) marinovat.

Bůček pečeme v troubě 45 minut na 170 °C, poté sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme za občasného obracení ještě asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.

Jako příloha se hodí čerstvý zelný salát s  balzamikovým krémem s pomerančem a citronem Kalamáta Papadimitriou: zelí nakrájíme najemno, mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Vše smícháme s bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citronem, olejem a solí, necháme v chladničce asi 30 minut rozležet.