Bramborové strapačky s uzeným masem
Suroviny
- Brambory 600 g
- Mouka hladká 70 g
- Sůl dle chuti
- Zelí kysané 400 g
- Pikantní farmářská klobása 200 g
- Mouka hrubá 130 g
- Vejce 1 ks
- Uzená plec 300 g
- Česnek 4 stroužky
- Sádlo 1 lžíce
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme je s oběma druhy mouky, vejcem a trochou soli.
Těsto po částech protlačíme přes cedník na halušky do vroucí osolené vody. Když strapačky vyplavou na povrch, jsou uvařené. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Uzené maso nakrájíme na kostičky, zelí scedíme a překrájíme, česnek oloupeme a nasekáme. Klobásu rozkrájíme na špalíčky a okraje nařízneme.
V kastrolu rozehřejeme sádlo, klobásu opečeme a vyjmeme. Do výpeku vložíme uzené maso s česnekem a orestujeme je. Přidáme zelí. Vše krátce podusíme. Vmícháme vařené strapačky a prohřejeme je. Směs rozdělíme na talíře a přidáme opečenou klobásu.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/bramborove-strapacky-s-uzenym-masem/1627