Bramborové strapačky s uzeným masem

Bramborové strapačky s uzeným masem

Suroviny

  • Brambory 600 g
  • Mouka hladká 70 g
  • Sůl dle chuti
  • Zelí kysané 400 g
  • Pikantní farmářská klobása 200 g
  • Mouka hrubá 130 g
  • Vejce 1 ks
  • Uzená plec 300 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Sádlo 1 lžíce

 

  • Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme je s oběma druhy mouky, vejcem a trochou soli.

    Těsto po částech protlačíme přes cedník na halušky do vroucí osolené vody. Když strapačky vyplavou na povrch, jsou uvařené. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

    Uzené maso nakrájíme na kostičky, zelí scedíme a překrájíme, česnek oloupeme a nasekáme. Klobásu rozkrájíme na špalíčky a okraje nařízneme.

    V kastrolu rozehřejeme sádlo, klobásu opečeme a vyjmeme. Do výpeku vložíme uzené maso s česnekem a orestujeme je. Přidáme zelí. Vše krátce podusíme. Vmícháme vařené strapačky a prohřejeme je. Směs rozdělíme na talíře a přidáme opečenou klobásu.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/bramborove-strapacky-s-uzenym-masem/1627

     

Ingredience:

brambory zelí bílé