Zahradnické krokety
Suroviny
- Směs zeleniny z farmářského trhu (mrkev, kedlubna, květák, pastinák) 600 g
- Máslo 50 g
- Mléko 100 ml
- Nasekaná petrželka 2 lžíce
- Mouka hladká na obalení
- Strouhanka na obalení
- Sůl dle chuti
- Mouka hladká 50 g
- Bio vejce 1 ks
- Muškátový květ dle chuti
- Vejce na obalení
- olej na smažení
-
Zeleninu očistíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme ji a nasekáme nadrobno.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a uvaříme hustou kaši.
Do kaše vmícháme vejce, nakrájenou zeleninu a petrželku. Vše dochutíme solí a muškátovým květem. Směs necháme vychladnout.
Ze zeleninové směsi vytvarujeme šištičky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V rozehřátém oleji je ze všech stran usmažíme. Podáváme je s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/zahradnicke-krokety/1673
Ingredience: