Krevety pošírované v omáčce z kokosové smetany s bramborovým pyré s citronovou kůrou

Krevety pošírované v omáčce z kokosové smetany s bramborovým pyré s citronovou kůrou

Potřebujeme:  16 tygřích krevet 2 limetky (šťáva a kůra) 400 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine 1 vanilkový lusk 10 g koriandru 25 g zázvoru 1 kg brambor 300 ml sójové alternativy smetany Alpro Cuisine 300 ml sójového nápoje Alpro Soya Original 2


Krevety pošírované v omáčce z kokosové smetany s bramborovým pyré s citronovou kůrouPotřebujeme:  16 tygřích krevet 2 limetky (šťáva a kůra) 400 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine 1 vanilkový lusk

10 g koriandru

25 g zázvoru

1 kg brambor

300 ml sójové alternativy smetany Alpro Cuisine

300 ml sójového nápoje Alpro Soya Original

2 citrony

sůl

Postup:

Kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine přivedeme k varu, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koriandr, nasekaný zázvor, limetkovou kůru a šťávu, cukr a vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Poté stáhneme na minimální plamen. Přidáme osolené krevety a necháme je v omáčce pošírovat. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a propláchneme studenou vodou. Ve větším hrnci je vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Vodu z uvařených brambor slijeme a necháme chvíli odstát. Mezitím ohřejeme sójovou alternativu smetany Alpro Soya Cuisine a nápoj Alpro Soya Original. Přilijeme je k bramborám a přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citrónů. Ručním šlehačem vyšleháme hladkou kaši.