Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *

 

Ingredience:

700 g krůtích prsou
1 menší celeru
3 stroužky česneku
30 g zázvoru
4 vejce
200 ml selského jogurtu
olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma

 

Postup:

  1. Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme.
  2. Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
  3. Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.

 

Zdroj fotek je Akademiekvality.cz

 

 

Ingredience: