Jakmile se na knižních pultech objeví bestseller, je o něj velký zájem. Zejména pak Bestseller New York Times poutá hodně pozornosti. Dnes vám představíme kuchařku, obsahující 200 receptů pro rychlý úbytek váhy, proti nemocem a pro trvalé zdraví.
Kniha Jez, abys žil je skvě
Jakmile se na knižních pultech objeví bestseller, je o něj velký zájem. Zejména pak Bestseller New York Times poutá hodně pozornosti. Dnes vám představíme kuchařku, obsahující 200 receptů pro rychlý úbytek váhy, proti nemocem a pro trvalé zdraví.
Kniha
Jez, abys žil je skvělým pomocníkem do každé kuchyně. Autor
Joel Fuhrman klade důraz na správnou výživu a díky této kuchařce
pomohl již milionům lidí zbavit se přebytečných kil. Díky štíhlejší postavě si navíc prodlužujete život, nastolujete si psychickou pohodu a celkově lepšího ducha i zdraví.
Joel Fuhrman, M.D. je totiž světoznámý lékař, který v knize ukazuje, jak si můžete vybudovat a udržet zdraví a štěstí ve svém životě. Kniha je velmi hezky zorganizovaná a na jejím začátku najdete i malého průvodce mezi regály supermarketu, a jak nakupovat, jak vařit i jak servírovat.
Dozvíte se však i odborné vědecké studie v rámci výživy, naučíte se desítky chutných receptů, které si oblíbíte a navíc budete znát jejich nutriční hodnoty. Připravte se na to, že v knize
Jez, abys žil popsal Joef Fuhrman, specialista na prevenci a léčbu nemocí pomocí výživy, vše co potřebujete pro váš zdravý a vyrovnaný životní styl.
Z knihy jsme vybrali recept, který jsme rovněž sami vyzkoušeli a musíme se s Vámi o něj podělit.
SICILISKÉ PLNĚNÉ PAPRIKY
Suroviny:
½ šálku suché quionoy
3 velké papriky, překrojené podélně napůl. Bez semen a bílých žeber
3 stroužky česneku, protlačené
1 střední cibule, protlačená
1 střední lilek, nakrájený
1 střední cuketa, nakrájená
240 g hub, nakrájených
1 ½ šálku omáčky na těstoviny, bez přidané soli nebo s nízkým obsahem sodíku (např. rajčatovou)
1 lžička sušeného oregana
2 lžíce čerstvé bazalky
Postup:
Quinou vsypte do hustého síta a několik vteřin proplachujte studenou vodou.
Do hrnce nalijte 1 šálek vody, přiveďte k varu, vložte quinou, nastavte nízkou teplotu, zakryjte a pozvolna vařate, dokud se všechna tekutina nevsákne; trvá to asi 15 minut. Odložte stranou.
Papriky vložte do hrnce s asi 1,5 cm vařící vody řeznou stranou dolů a asi 8-10 minut duste téměř doměkka.
Zahřejte ½ šálku vody a orestujte na ní česnek a cibuli. Vložte lilek, cuketu a houby a vařte, dokud lilek a cuketa nezměknou. Přidejte vařenou quinou, rajčatovou omáčku, oregano a bazalku. Lžící naberte směs z quinoy a naplňte jí papriky.
Ihned podávejte, případně můžete vše ještě 15 minut péct při teplotě 180 °C.
Porce obsahuje:
kalorie 254, protein 12g, uhlohydráty 53g, celkem tuk 2,8g, nasycený tuk 0,4 g, sodík 77 mg, vláknina 14,8 g, betakaroten 2117 µg, vitamín C 182 mg, vápník 98 mg, železo 4,9 mg, kyselina listová 149 µg, hořčík 124mg, zinek 2,2 mg, selen 8,5 µg
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)