Jez, abys žil

Jez, abys žil

Jakmile se na knižních pultech objeví bestseller, je o něj velký zájem. Zejména pak Bestseller New York Times poutá hodně pozornosti. Dnes vám představíme kuchařku, obsahující 200 receptů pro rychlý úbytek váhy, proti nemocem a pro trvalé zdraví. Kniha Jez, abys žil je skvě


Jakmile se na knižních pultech objeví bestseller, je o něj velký zájem. Zejména pak Bestseller New York Times poutá hodně pozornosti. Dnes vám představíme kuchařku, obsahující 200 receptů pro rychlý úbytek váhy, proti nemocem a pro trvalé zdraví. jez abys žilKniha Jez, abys žil je skvělým pomocníkem do každé kuchyně. Autor Joel Fuhrman klade důraz na správnou výživu a díky této kuchařce pomohl již milionům lidí zbavit se přebytečných kil. Díky štíhlejší postavě si navíc prodlužujete život, nastolujete si psychickou pohodu a celkově lepšího ducha i zdraví. Joel Fuhrman, M.D. je totiž světoznámý lékař, který v knize ukazuje, jak si můžete vybudovat a udržet zdraví a štěstí ve svém životě. Kniha je velmi hezky zorganizovaná a na jejím začátku najdete i malého průvodce mezi regály supermarketu, a jak nakupovat, jak vařit i jak servírovat. Dozvíte se však i odborné vědecké studie v rámci výživy, naučíte se desítky chutných receptů, které si oblíbíte a navíc budete znát jejich nutriční hodnoty. Připravte se na to, že v knize Jez, abys žil popsal Joef Fuhrman, specialista na prevenci a léčbu nemocí pomocí výživy, vše co potřebujete pro váš zdravý a vyrovnaný životní styl. Z knihy jsme vybrali recept, který jsme rovněž sami vyzkoušeli a musíme se s Vámi o něj podělit. SICILISKÉ PLNĚNÉ PAPRIKY Suroviny: ½ šálku suché quionoy 3 velké papriky, překrojené podélně napůl. Bez semen a bílých žeber 3 stroužky česneku, protlačenépapriky1 1 střední cibule, protlačená 1 střední lilek, nakrájený 1 střední cuketa, nakrájená 240 g hub, nakrájených 1 ½ šálku omáčky na těstoviny, bez přidané soli nebo s nízkým obsahem sodíku (např. rajčatovou) 1 lžička sušeného oregana 2 lžíce čerstvé bazalky   Postup: Quinou vsypte do hustého síta a několik vteřin proplachujte studenou vodou. Do hrnce nalijte 1 šálek vody, přiveďte k varu, vložte quinou, nastavte nízkou teplotu, zakryjte a pozvolna vařate, dokud se všechna tekutina nevsákne; trvá to asi 15 minut. Odložte stranou. Papriky vložte do hrnce s asi 1,5 cm vařící vody řeznou stranou dolů a asi 8-10 minut duste téměř doměkka. Zahřejte ½ šálku vody a orestujte na ní česnek a cibuli. Vložte lilek, cuketu a houby a vařte, dokud lilek a cuketa nezměknou. Přidejte vařenou quinou, rajčatovou omáčku, oregano a bazalku. Lžící naberte směs z quinoy a naplňte jí papriky. Ihned podávejte, případně můžete vše ještě 15 minut péct při teplotě 180 °C. Porce obsahuje: kalorie 254, protein 12g, uhlohydráty 53g, celkem tuk 2,8g, nasycený tuk 0,4 g, sodík 77 mg, vláknina 14,8 g, betakaroten 2117 µg, vitamín C 182 mg, vápník 98 mg, železo 4,9 mg, kyselina listová 149 µg, hořčík 124mg, zinek 2,2 mg, selen 8,5 µg logo knihcentrum rodinka