Slavnostní zeleninový koláč
Ingredience:
- 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- ½ středně velké cibule, nakrájené nadrobno
- 225 g nakrájených hub
- 3 středně velké cukety, nakrájené na kolečka
- 225 g taveného sýru
- 6 vajec
- ¼ šálku 30 % smetany
- 2 šálky nastrouhaného sýra cheddar + na posypání
- 2 stroužky česneku, prolisovaného
- 1 hrst bazalkových listů, jemně nakrájených
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře
- 1 hrst petrželky
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů. Okraje dortové formy potřete olejem, spodek vyložte pečícím papírem a rovněž zakápněte trochou oleje.
- Na pánvi rozpalte olej a na středním plameni restujte zhruba 10 minut cibuli, houby a cuketu.
- Ve velké míse mezitím smíchejte tavený sýr, vejce, smetanu, česnek, bazalku, sůl a pepř.
- Do mísy opatrně přidejte restovanou zeleninu bez výpeku, nastrouhaný sýr, celé balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale a promíchejte.
- Připravenou směs nalijte do dortové formy, zakryjte alobalem a pečte cca 1 hodinu. Poté alobal sundejte a pečte další 1 hodinu, dokud nebude mít koláč zlatavou krustu.
- Před podáváním nechte koláč 10 minut odpočinout. Poté posypte sýrem, ozdobte pokrájenou petrželkou a nakrájejte.
Ingredience: