Borůvkovo-tvarohová zmrzlina. Ideální dezert na dnešní parný den!

Borůvkovo-tvarohová zmrzlina. Ideální dezert na dnešní parný den!

Také špatně snášíte tepla, která v posledních dnes doslova obsadila celou naši republiku? A také každou volnou chvíli přemýšlíte, jak se ochladit? V tom případě zpozorněte a vyzkoušejte skvělou a rychlou domácí zmrzlinu, se kterou se zavděčíte úplně všem! [caption id


Také špatně snášíte tepla, která v posledních dnes doslova obsadila celou naši republiku? A také každou volnou chvíli přemýšlíte, jak se ochladit? V tom případě zpozorněte a vyzkoušejte skvělou a rychlou domácí zmrzlinu, se kterou se zavděčíte úplně všem! [caption id="attachment_32747" align="aligncenter" width="416"]SONY DSC foto: pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 75 g moučkového cukru (pokud máte čerstvé borůvky, postačí 50 g)
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 60 g borůvek
 

Příprava:

Tvaroh a cukr dáme do mísy a metličkou spojíme. Přilijeme smetanu a mléko, promícháme a vytvoříme hladkou hmotu. Borůvky rozmačkáme vidličkou a přidáme k tvarohové směsi. Pokud máme borůvky mražené, necháme je chvíli povolit a pak zamícháme do tvarohu. Zmrzlinovač sestavíme, zapneme a nalijeme do něj studenou tvarohovou směs, kterou necháme míchat 20-30 minut podle hustoty. Pokud nemáme zmrzlinovač, nevadí. Šikovná kuchařka či jiný elektrický pomocník jeho práci zastanou stejně dobře. Tak a teď stačí jenom naservírovat do misek a roznosit natěšeným hostům. Zmrzlinu je možné dát i do mrazáku a sníst později - i po týdnu chutná stále skvěle. Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo? Markét ,)   Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.