Také špatně snášíte tepla, která v posledních dnes doslova obsadila celou naši republiku? A také každou volnou chvíli přemýšlíte, jak se ochladit? V tom případě zpozorněte a vyzkoušejte skvělou a rychlou domácí zmrzlinu, se kterou se zavděčíte úplně všem!
[caption id
Také špatně snášíte tepla, která v posledních dnes doslova obsadila celou naši republiku? A také každou volnou chvíli přemýšlíte, jak se ochladit? V tom případě zpozorněte a vyzkoušejte skvělou a rychlou domácí zmrzlinu, se kterou se zavděčíte úplně všem!
[caption id="attachment_32747" align="aligncenter" width="416"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
- 250 g tvarohu
- 100 ml mléka
- 75 g moučkového cukru (pokud máte čerstvé borůvky, postačí 50 g)
- 60 ml smetany ke šlehání
- 60 g borůvek
Příprava:
Tvaroh a cukr dáme do mísy a metličkou spojíme. Přilijeme smetanu a mléko, promícháme a vytvoříme hladkou hmotu.
Borůvky rozmačkáme vidličkou a přidáme k tvarohové směsi. Pokud máme borůvky mražené, necháme je chvíli povolit a pak zamícháme do tvarohu.
Zmrzlinovač sestavíme, zapneme a nalijeme do něj studenou tvarohovou směs, kterou necháme míchat 20-30 minut podle hustoty. Pokud nemáme zmrzlinovač, nevadí. Šikovná kuchařka či jiný elektrický pomocník jeho práci zastanou stejně dobře.
Tak a teď stačí jenom naservírovat do misek a roznosit natěšeným hostům.
Zmrzlinu je možné dát i do mrazáku a sníst později - i po týdnu chutná stále skvěle.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)