Úterní recept v podobě lahodné pomazánky na domácí chléb.

Úterní recept v podobě lahodné pomazánky na domácí chléb.

V neděli jsme si společně vyzkoušeli přípravu klasického domácího chleba. Jestli přemýšlíte, čím ho pomazat, aby jste si jeho chuť opravdu vychutnali, tak zpozorněte, protože u nás tento chléb nejraději mažeme touto lahodnou domácí pomazánkou. Vyzkoušejte i vy! [caption


V neděli jsme si společně vyzkoušeli přípravu klasického domácího chleba. Jestli přemýšlíte, čím ho pomazat, aby jste si jeho chuť opravdu vychutnali, tak zpozorněte, protože u nás tento chléb nejraději mažeme touto lahodnou domácí pomazánkou. Vyzkoušejte i vy! [caption id="attachment_33563" align="aligncenter" width="540"]00000000000000000 foto pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

  • 1500 g jogurtu (používám 3 velké Hollandie)
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 plná lžička soli
 

Příprava:

Všechny ingredience vložíme do misky a pečlivě promícháme. Připravíme si  vyšší nádobu, do které pasuje cedník (mezi cedníkem a dnem nádoby musí být dost místa na odkapávání syrovátky a vykape jí skoro litr). Cedník vyložíme plátýnkem (poslouží látková plenka), do plátýnka nalijeme směs, přikryjeme zbylými cípy, přiklopíme poklicí a dáme na 24 hodin do chladu. Pokud není nádoba dostatečně hluboká, není problém průběžně vykapanou syrovátku slévat. Po 24 hodinách máme připravenou krémovou pomazánku, kterou jen přemístíme do krabiček, nebo rovnou mažeme na chléb. Ano, opravdu je to takto jednoduché.   Vyzkoušeli jste? Jaká byla?   Markét ,)     Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.