Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou

Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou

„Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.   Po


„Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.   polívka náhledPotřebujeme: 2 salátové okurky 1 zralé avokádo 2 větvičky máty 1/2 šálku zakysané smetany pepř a sůl   polívka1Postup: Oloupejte okurky, podélně je rozkrojte a lžící vyškrabejte semínka. Vložte do mixéru a krátce několik sekund rozmixujte, případně můžete využít i tyčový mixér. Rozpulte avokádo, vyndejte pecku a pomocí velké lžíce vyloupněte ze slupky. Přidejte ho do mixéru k okurkám spolu se zakysanou smetanou a několika lístky máty. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Hotovou polévku nechte vychladit, a podávejte ozdobenou lístkem máty například s kouskem ciabatty. Mohlo by se hodit: Nebespán café & apartments v Kašperských Horách je kavárna s francouzským šmrncem, kde ochutnáte francouzské i šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Hned naproti je skvěle vybavená herna, v tělocvičně probíhají kurzy terapie tancem a k dispozici je i zahrada s atrakcemi pro děti a lehátky pro odpočinek. Můžete se zde ubytovat v levnějších útulných bed and breakfast pokojích či v komfortních apartmánech. Více na www.nebespan.cz Zdroj receptu a fotek: www.nebespan.cz