Pikantní tuňákové karbanátky s jogurtovou raitou
INGREDIENCE
- Tuňák sendvičový ve vlastní šťávě Hamé 2 ks
- Zázvor čerstvý 2 cm
- Strouhanka 4 lžíce
- Sůl dle potřeby
- Olej na smažení dle potřeby
- Česnek 1 ks
- Uvařené brambory 2 ks
- Lístky koriandru 1 hrst
- Pepř dle potřeby
Omáčka
- Jogurt bílý řecký 200 g
- Máta hrst
- Citronová šťáva 1 ks
- Pepř mletý bílý dle chuti
- Okurka 1 ks
- Koriandr hrst
- Římský kmín 1 lžička
- Sůl dle potřeby
POSTUP
Jako první se pusťte do jogurtové omáčky, aby se mohla aspoň chvilku rozležet v lednici. Oloupejte okurku, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte na drobné kostičky. Bylinky nasekejte a všechno zamíchejte do jogurtu včetně citronové šťávy a římského kmínu. Osolte a opepřete, jak to máte rádi, a dejte do lednice.
Tuňákové maso vyklopte z konzervy do cedníku a nechte pořádně okapat. Přesuňte do misky a přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koriandr a pořádně propracujte.
Přidejte strouhanku, sůl a pepř podle chuti a všechno zapracujte dohromady. Pokud se hmota pořád lepí, přidejte ještě strouhanku. Ale nepřežeňte to, protože by karbanátky zase byly moc tuhé.
Vytvarujte 4 karbanátky a krátce je opékejte na rozpáleném oleji – stačí 2 minuty z každé strany.
TIP! Protože jsou brambory už v karbanátku, dejte si jako přílohu raději zeleninový salát.
zdroj: receptyschuti.cdnvio.eu/recept/pikantni-tunakove-karbanatky-s-jogurtovou-raitou/1200
Ingredience: