Pikantní tuňákové karbanátky s jogurtovou raitou

Pikantní tuňákové karbanátky s jogurtovou raitou

INGREDIENCE

  • Tuňák sendvičový ve vlastní šťávě Hamé 2 ks
  • Zázvor čerstvý 2 cm
  • Strouhanka 4 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Olej na smažení dle potřeby
  • Česnek 1 ks
  • Uvařené brambory 2 ks
  • Lístky koriandru 1 hrst
  • Pepř dle potřeby
 

Omáčka

  • Jogurt bílý řecký 200 g
  • Máta hrst
  • Citronová šťáva 1 ks
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Okurka 1 ks
  • Koriandr hrst
  • Římský kmín 1 lžička
  • Sůl dle potřeby

POSTUP

Jako první se pusťte do jogurtové omáčky, aby se mohla aspoň chvilku rozležet v lednici. Oloupejte okurku, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte na drobné kostičky. Bylinky nasekejte a všechno zamíchejte do jogurtu včetně citronové šťávy a římského kmínu. Osolte a opepřete, jak to máte rádi, a dejte do lednice.

Tuňákové maso vyklopte z konzervy do cedníku a nechte pořádně okapat. Přesuňte do misky a přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koriandr a pořádně propracujte.

Přidejte strouhanku, sůl a pepř podle chuti a všechno zapracujte dohromady. Pokud se hmota pořád lepí, přidejte ještě strouhanku. Ale nepřežeňte to, protože by karbanátky zase byly moc tuhé.

Vytvarujte 4 karbanátky a krátce je opékejte na rozpáleném oleji – stačí 2 minuty z každé strany.

 

TIP! Protože jsou brambory už v karbanátku, dejte si jako přílohu raději zeleninový salát.

 

zdroj: receptyschuti.cdnvio.eu/recept/pikantni-tunakove-karbanatky-s-jogurtovou-raitou/1200

 

 

Ingredience: