Máte rádi muffiny, či jiné podobné mini dortíčky, ale vždy vás odradil suchý, až drobivý korpus? U tohoto receptu se bát nemusíte. Osobně vyzkoušeno a celou rodinou doporučeno. Vyzkoušejte také!
Suroviny:
50 g kakaa
240 ml vařící vody
90 g polohrubé mouky
85 g h
Máte rádi muffiny, či jiné podobné mini dortíčky, ale vždy vás odradil suchý, až drobivý korpus? U tohoto receptu se bát nemusíte. Osobně vyzkoušeno a celou rodinou doporučeno. Vyzkoušejte také!
Suroviny:
- 50 g kakaa
- 240 ml vařící vody
- 90 g polohrubé mouky
- 85 g hladké mouky
-
2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 113 g másla pokojové teploty
-
200 g cukr krystal
- 2 velká vejce
- 1 vanilkový lusk
Příprava:
Kakao rozmícháme ve vroucí vodě. První zkouška trpělivosti je tu - kakao musíme nechat zchladnout zpět na pokojovou telotu. Dáme tomu alespoň 30 minut.
V míse si zatím rozmícháme obě mouky, prášek do pečiva a sůl.
Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšleháme mixérem na nejvyšší otáčky do pěny, přidáme cukr a šleháme další minutu až dvě. Přidáme vajíčka jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem.
Teď přidáme obsah vanilkové ho lusku. Až bude zapracovaný v těstě, přidáme směs sypkých ingrediencí a na nižších otáčkách šleháme jen do té doby, než se spojí se zbytkem.
Nakonec přidáme zchladlé rozmíchané kakao s vodou. Šleháme na nejvyšší otáčky asi dvě minuty.
Až máme těsto hotové, připravíme si formičky na muffiny. Buď dáme papírové košíčky do formy nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Formičky plníme asi do dvou třetin, víc ne.
Muffiny dáme do trouby o jedno patro níž, než doprostřed a pečeme 18-19 minut na 190 stupňů. Zkontrolujeme je ale už po 15 minutách. Nesmí se péct déle, než je nutné, jinak budou suché. Hotové jsou, když zkusíte špejlový trik a když na povrchu po zmáčknutí lehce pruží.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)