před 9 lety, 06.11.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Páteční recept v podobě pudinkového potěšení s čokoládou. Vyzkoušejte.
Opět si listujete ve své oblíbené kuchařce a pročítáte, který recept jste zatím nepřipravovaly? Hledáte rychlý, jemný a hlavně dobrý recept? V tom případě přestaňte hledat, jeden tu pro vás mám.
Suroviny:
Těsto:
2 šálky cukru
4 ks vejce
2,5 šálku hladké m
Opět si listujete ve své oblíbené kuchařce a pročítáte, který recept jste zatím nepřipravovaly? Hledáte rychlý, jemný a hlavně dobrý recept? V tom případě přestaňte hledat, jeden tu pro vás mám.
Suroviny:
Těsto:
- 2 šálky cukru
- 4 ks vejce
- 2,5 šálku hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 3/4 šálku rostlinného oleje
- 2 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilky
Náplň:
- 2 bal.vanilkový pudink
- 700 ml mléko
Poleva:
- 230 g čokoláda
- 1 šálek smetany ke šlehání
Příprava:
Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s mlékem a rostlinným olejem. Připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 23 x 33 cm. Plech jsme vymastili tukem a vysypali hrubou moukou (můžete použít i pečící papír). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Upečené těsto vyndáme, druhou stranou vařečky uděláme dírky a necháme vychladnout.
Klasicky si připravíme vanilkový pudink. Můžeme přidat i cukr, každý podle toho, jaký sladký koláč chce. Navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Necháme vychladnout.
Smetanu ohřejeme na mírném ohni, ale nevaříme. Když máme smetanu ohřátou, odstavíme ji z ohně a přidáme na kousky nalámanou čokoládou. Mícháním ji rozpustíme a navrstvíme na vychladlý pudink. Odložíme do lednice a podáváme.
Vyzkoušeli jste? Jak Vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)