Dýňová polévka trochu jinak, tentokrát s jablky!

Dýňová polévka trochu jinak, tentokrát s jablky!

Potřebujeme: 1 kg muškátové dýně 2 malá jablka (nepříliš sladká) 1 velká cibule 2 stroužky česneku 800 ml zeleninového vývaru 250 ml Alpro Coconut Cuisine 50 g dýňových semínek 3 bobkové listy 1 lžíce kurkumy 1 čajová lžička mletého koriandru


Dýňová polévka s jablkyPotřebujeme:

1 kg muškátové dýně 2 malá jablka (nepříliš sladká) 1 velká cibule 2 stroužky česneku 800 ml zeleninového vývaru 250 ml Alpro Coconut Cuisine 50 g dýňových semínek 3 bobkové listy 1 lžíce kurkumy 1 čajová lžička mletého koriandru sůl čerstvě mletý pepř olivový olej  

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Muškátovou dýni vydlabeme, nakrájíme na stejné kostky a umístíme je na plech. Poté nakrájíme jablka na plátky. Společně s cibulí, česnekem a bobkovými listy je přidáme na plech k dýni. Pokapeme olivovým olejem a posypeme koriandrem, kurkumou, pepřem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 25 až 30 minut. Mezitím smícháme dýňová semínka se solí, pepřem a olivovým olejem. Rozložíme je na druhý plech a vložíme do trouby na 5 až 8 minut. Necháme vychladnout, později je použijeme ke zdobení. Vyjmeme upečenou zeleninu z trouby, odstraníme bobkové listy a stroužky česneku. V mixéru rozmixujeme dohladka se zeleninovým vývarem. Nalijeme do hrnce, přidáme 150 ml kokosové alternativy smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine a zahříváme na mírném ohni. V případě potřeby dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečenými dýňovými semínky a Alpro Coconut Cuisine.