Sušenkový dort ve tvaru „M“
Ingredience na linecké těsto:
300 g hladké mouky
3 g soli
180 g změklého másla
130 g moučkového cukru
60 g vajec
POSTUP
- Všechny suroviny vložte do jedné mísy a míchejte jen tak dlouho, dokud se těsto nespojí. Zabalte do folie a chlaďte minimálně 30 minut.
- Následně těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 3 milimetry. Z papíru či tenkého kartonu si vystřihněte písmeno M a podle něj vykrajujte.
- Pečte na 170 °C, do zezlátnutí (cca 12 minut, záleží na typu trouby). Nechte vychladnout a teprve poté sundejte z plechu.
Ingredience na krém:
250 g mascarpone
100 g gervais
250 ml smetany 33%
50 g cukru krupice
Bonbony Haribo Berries
POSTUP
- Vychlazené mascarpone, gervais a smetanu vyšlehejte spolu s cukrem. Ke konci opatrně, ať se krém nepřešlehá.
- Do vzniklého krému zapracujte nasekané bonbony Haribo Berries. Opatrně ozdobte jednotlivá písmena a vrstvěte je na sebe.
- Vršek ozdobte zdobící špičkou, ozdobte celými bonbony i jejich cukrovými kuličkami.
- Na ozdobu můžete použít také různé jedlé květy, např. třešně.