Paprikovo-pastináková polévka

Paprikovo-pastináková polévka

Potřebujeme: 3 červené papriky 2 žluté papriky 1 pastinák (cca 180 g) 1 větší červená cibule 2 stroužky česneku 700 ml zeleninového vývaru 250 ml Alpro Soya Cuisine 1 lžíce rajčatového pyré Bouquet garni (svazek bylinek převázaný provázkem) 1 lží


Paprikovo pastináková polévkaPotřebujeme:

3 červené papriky 2 žluté papriky 1 pastinák (cca 180 g) 1 větší červená cibule 2 stroužky česneku 700 ml zeleninového vývaru 250 ml Alpro Soya Cuisine 1 lžíce rajčatového pyré Bouquet garni (svazek bylinek převázaný provázkem) 1 lžíce mleté papriky čerstvě mletý pepř sůl slunečnicový olej 4 lžíce quinoy  

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 °C. Červené a žluté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a dáme je péct na asi půl hodiny, dokud slupka neztmavne a nejsou uvnitř měkké. Mezitím oloupeme pastinák a nakrájíme ho na kousky. Papriky necháme vychladnout v misce pokryté fólií. Poté opatrně odstraníme slupky a pokrájíme je. Ve velkém hrnci osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, česnek a pastinák. Přidáme rajčatové pyré, zeleninový vývar, papriky, mletou papriku, bouquet garni a dochutíme solí a pepřem. Hrnec přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Poté dusíme ještě dalších 5 minut. Mezitím rozehřejeme lžíci oleje v hrnci s tlustým dnem. Přidáme quinou, pravidelně mícháme, hrnec ale zakrýváme, protože quinoa začne po 2-3 minutách praskat. Z polévky odstraníme bouqet garni, přilijeme 200 ml sójové alternativy smetany na vaření Alpro Soya Cuisine a rozmixujeme dohladka. Polévku dozdobíme mletou paprikou, Alpro Soya Cuisine a quinoou.