Miso nudle
Ingredience
50 g světlé Miso pasty Beavia
60 g jemného arašídového másla
35 g citronové šťávy
25 g sójové omáčky anebo Luggi Beavia
25 g javorového sirupu (nebo agáve)
10 g srirache nebo chilli
2 ČL sezamového oleje
1 stroužek česneku
150 g tenkých nudlí
50-100 g vody z uvařených nudlí
zelenina, tofu, klíčky, koriandr, limetka, arašídy anebo sezamová semínka na ozdobu
Postup
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku. V horké vodě uvařte nudle a na pánvi krátce osmažte zeleninu a tofu.
Použít můžete jakékoli nudle - udon, rýžové, ramen,... U silnějších nudlí, jako jsou čerstvé udon nudle, už nemusíte přidávat do omáčku vodu a můžete použít větší množství nudlí (200-250 g). U tenčích nudlí do omáčky přidejte trochu horké vody z hrnce, aby se omáčku trochu naředila. Tak omáčka krásně obalí nudle, které budou šťavnaté.
Hotové nudle zceďte, přidejte omáčku, horkou vodu a na závěr zeleninu, tofu a oříšky podle chuti. Zakápněte limetkou a je hotovo.
Dobrou chuť.
zdroj: Beavia • Miso nudle