Ostružinovo-jablečný džem s vlašskými ořechy

Ostružinovo-jablečný džem s vlašskými ořechy

Ingredience

  • 500 g bio ostružin
  • 300 g bio jablek
  • 2 balení bio želírovacího cukru
  • hrst bio vlašských ořechů
  • šťáva z bio citronu


POSTUP

Ostružiny i jablka omyjte, jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostičky a vložte do hrnce. Podlijte je vodou a poduste, dokud nezměknou. Následně k nim přidejte rozmačkané ostružiny, 2 balíčky želírovacího cukru a vařte, dokud směs nezhoustne. Vmíchejte nasekané vlašské ořechy a citronovou šťávu podle chuti. Džem naplňte do čistých sklenic, pořádně zavíčkujte, obraťte víčkem dolů a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Hotový džem skladujte v suchu a chladu.

 

 

 

Ingredience:

ostružiny