Pusťte jaro do svého těla i duše

Pusťte jaro do svého těla i duše

Jaro je období, kdy se naše tělo čistí a vylučuje toxiny z těla Ty musejí být zpracovány játry, kterým usnadňuje práci jarní „zelenina“, kterou potkáme v přírodě na každém kroku. Zelená barva a známky jara musejí obohatit náš jídelníček.Udělejte si špenát, nád


Udělejte si špenát, nádivku z kopřiv, do polévek či pomazánek nasekejte pampeliškové listy, jitrocel, pažitku
a jídla zdobte fialkami či sedmikráskami. Používejte mnohem méně tuku a nakličujte vše, co se dá!

 

KLÍČKY, KLÍČKY – TIP PRO VÁS :

Do větší sklenice( např. 1,5 l) nasypte fazolky mungo do výšky 1 cm. Propláchněte vodou, aby se mungo pročistilo, a poté přidejte vodu do poloviny sklenice. Nechte stát 24 hodin. Pak vodu vylijte, fazolky propláchněte a nechte pouze vlhké (bez vody) stát do dalšího dne, nezapomeňte je každých 6-8 hodin propláchnout. Třetí den jsou klíčky připravené, nasypte si je do polévky, na salát, na rýži, na chleba nebo rovnou do pusy!

Fazolky mungo pochází z Indie, někdy se jim říká zelená soja. U nás se prodávají nejčastěji jako celé boby
v suchém stavu.

Všechny tyhle jarní zázraky jsou zásobárnou živin, vitamínů, minerálních látek a chlorofylu, které čistí krev
a podporují játra v jarním čištění.

 

Nezapomeňte také na dostatek pohybu na čerstvém vzduchu

Dodržování pitného režimu – čistou vodu můžete ochutit čerstvým citronem, pomáhá detoxikaci. Vyhněte se alkoholu, kofeinu a pobytu v zakouřeném prostředí. Jezte co nejvíce čerstvých, průmyslově neupravených potravin.

Dopřát si můžete bylinné čaje, zejména ostopestřec nebo už namíchané směsi na podporu jater.

 

Jarní očista se může také projevit ve vašem chování, prožíváním emocí a vztazích

Pusťte vše, co vás tíží, svazuje a dusí. Dejte průchod vašim emocím, vyjádřete svoje city, pocity a názory. Neduste se starými křivdami, nepochopením nebo nefungujícími vztahy. Jaro je čas k odpuštění sám sobě
i ostatním....

Očistěte svůj život od všeho, co k němu už nepatří a vytvořte si prostor pro všechno nové a radostné!

 

 

 

 

 

Text: Jana Fridrichová
Foto: pixabay.com