před 9 lety, 07.12.2015 00:00
Tomáš Čáp
Novinky
Vánoční pečení díl 12: Marcipánová kávová zrna.
Vítejte u dalšího vánočního speciálu, věnovaného receptům na cukroví. Dnes přináším recept na nepečené cukroví, které je již několik let nedílnou součástí naší vánoční tabule. Pamatuji na ten den, kdy jsem kávové zrno poprvé ochutnala. Bylo to v maličké cukrárně
Vítejte u dalšího vánočního speciálu, věnovaného receptům na cukroví. Dnes přináším recept na nepečené cukroví, které je již několik let nedílnou součástí naší vánoční tabule. Pamatuji na ten den, kdy jsem kávové zrno poprvé ochutnala. Bylo to v maličké cukrárně v Potštejně, kde jsme byli s přáteli na výletě a od té doby jsou jedním z mých oblíbenců. Vyzkoušejte je také.
Suroviny:
Falešný marcipán:
- 150 g mletého cukru
- 150 g polotučné sušené mléko
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce medu
- 3-4 lžíce vody
- mandlové aroma
Náplň:
- 8 lžíc mletého cukru
- 3 lžíce mleté kávy
- 3 lžíce kakaa
- 8 lžíc povoleného másla
- 8 lžíc solamylu
Čokoládová poleva:
- čokoláda na vaření
- trochu 100% tuku
Příprava:
Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout. Z marcipánu si vykrájejte formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii vložte oválek, přidejte váleček náplně, přiklopte dalším oválkem, z vrchu trošku vytlačte dlaní, vyklopte, přebytky marcipánu odkrojte a nakonec zrna omočite v čokoládové polevě.
Pokud někdo nemá dřevěnou formičku, může udělat zrnka jen z náplně: až je těsto tužší udělají se oválky, tupým koncem příborového nože se udělá rýha a potáhne se v čokoládové polevě.
Vyzkoušíte?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)