Houbové risotto

Houbové risotto

 

Co budete potřebovat:

1 balení (200g) Slim Rice
3 lžičky strouhaného parmazánu
1 čajové lžičky hladké mouky
2 lžíce plnotučné smetany
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
3 lístky čerstvé bazalky, nasekané
1 šalotka, nasekaná
150g Portabello hub, nakrájených
100g žampionů, nakrájených
125ml suchého bílého vína
150g krup
1 malá cibule, nakrájená
2 lžíce olivového oleje

Jak na to!

Připravte Slim Rice dle návodu na balení. V pánvi přiveďte vývar k varu. Zakryjte a vypněte plamen. Zahřejte 1 lžíci olivového oleje v hluboké pánvi. Přidejte cibuli a osmahněte doměkka. Snižte teplotu, přidejte kroupy a rýži a míchejte. Přidejte víno a vařte za stálého míchání, dokud se víno nevstřebává. Přidejte mouku a smetanu a promíchejte. Postupně přilévejte po ½ šálku vývaru a stále míchejte. To by mělo trvat asi 30 minut. Na zbývajícím oleji v pánvi osmahněte houby a šalotku dozlatova (cca 5 minut). Vmíchejte houbovou směs a bazalku ke kroupám. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme posypaný parmazánem.

 

Zdroj: https://www.slimpasta.cz/recepty/slim-rice/hlavni-jidla

 

Ingredience: