Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami
(4 porce)
Co budete potřebovat na líčka:
-očištěná vepřová líčka 1,5 kg
-kořenová zelenina 1 kg
-cibule 0,5 kg
-rajčatový protla 100g
-vepřové sádlo 200g
-bílé víno 500ml
-vepřový vývar 1l
-čerstvý zá
Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami
(4 porce)
Co budete potřebovat na líčka:
-očištěná vepřová líčka 1,5 kg
-kořenová zelenina 1 kg
-cibule 0,5 kg
-rajčatový protla 100g
-vepřové sádlo 200g
-bílé víno 500ml
-vepřový vývar 1l
-čerstvý zázvor 100g
-med 100g
-divoké koření dle chuti
-bylinky přiměřeně
-sůl a pepř dle chuti
Na bramborové placičky:
-vařené brambory 1kg
-polohrubá mouka 300g
-vejce 5ks
-snítka tymiánu
-sůl dle chuti
-vepřové sádlo 500g
Na pečenou zeleninu:
-červené a žluté mrkve 400g
-řapíkatý celer 200g
-kořen petržele 200g
-fenykl 200g
-červená řepa čerstvá 200g
-římský kmín 1 lžíce
-hnědý cukr 200g
-olivový olej 100ml
-sůl a pepř dle chuti
-tymián
Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.
Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky.Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě.
Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)