Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami

Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami

Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami (4 porce) Co budete potřebovat na líčka:   -očištěná vepřová líčka 1,5 kg -kořenová zelenina 1 kg -cibule 0,5 kg -rajčatový protla 100g -vepřové sádlo 200g -bílé víno 500ml -vepřový vývar 1l -čerstvý zá


Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami (4 porce) Co budete potřebovat na líčka:  vepřová-líčka-na-zázvoru -očištěná vepřová líčka 1,5 kg -kořenová zelenina 1 kg -cibule 0,5 kg -rajčatový protla 100g -vepřové sádlo 200g -bílé víno 500ml -vepřový vývar 1l -čerstvý zázvor 100g -med 100g -divoké koření dle chuti -bylinky přiměřeně -sůl a pepř dle chuti Na bramborové placičky: -vařené brambory 1kg -polohrubá mouka 300g -vejce 5ks -snítka tymiánu -sůl dle chuti -vepřové sádlo 500g Na pečenou zeleninu: -červené a žluté mrkve 400g -řapíkatý celer 200g -kořen petržele 200g -fenykl 200g -červená řepa čerstvá 200g -římský kmín 1 lžíce -hnědý cukr 200g -olivový olej 100ml -sůl a pepř dle chuti -tymián Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu. Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava. Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky.Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě. Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.