Jahodové nanuky s balzamikovým octem

Jahodové nanuky s balzamikovým octem

Říkáte si, že takové spojení nevěstí nic dobrého? Opak je pravdou! Balzamikový ocet díky své intenzivní kořeněné chuti sladké jahody úžasně doplní a med navíc nevšední kombinaci chutí dodá na výrazu.

Ingredience

  • 200 g bio jahod
  • 2 lžíce bio javorového sirupu
  • 2 lžíce bio balzamikového octa

 

POSTUP

Jahody důkladně omyjte, zbavte stopek a přendejte do vyšší mísy. Přidejte sirup, balzamikový ocet a směs rozmixujte dohladka. Nalijte do formiček na nanuky a dejte zamrazit. Po hodině do nanuků vložte dřívka, nechte zcela zmrznout a podávejte.

TIP: Po vytažení z mrazáku vložte formičky na pár vteřin pod vlažnou tekoucí vodu, nanuky tak nepopraskají a půjdou snadno vytáhnout.

 

 

Ingredience:

jahody sirup javorový