před 9 lety, 12.02.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Páteční pečení v podobě výborné a velmi snadné makové buchty.
Už jako malá holčička jsem milovala, když babička z pekárny donesla makovou buchtu, která se prodávala v hliníkové vaničce. Tuto dobrotu jsem byla schopna spořádat na posezení a obliba v tento moučník u mě přetrvala dodnes. Postupem času jsem si oblíbila tento recept. Vyzkoušej
Už jako malá holčička jsem milovala, když babička z pekárny donesla makovou buchtu, která se prodávala v hliníkové vaničce. Tuto dobrotu jsem byla schopna spořádat na posezení a obliba v tento moučník u mě přetrvala dodnes. Postupem času jsem si oblíbila tento recept. Vyzkoušejte ho také, určitě si jej zamilujete.
Suroviny:
Na korpus:
- 12 žloutků
- 280g cukru
- 280g mletého máku
- sníh ze 14 bílků
Náplň:
- 250g másla
- 200g cukru
- 2 žloutky
- 3 polévkové lžíce rumu
- 3dcl mléka
- 300g mletého máku
Příprava:
Všechny suroviny smícháme dohromady - jemně, aby se sníh nesrazil. Nalijeme do dortové formy a dáme péct.
Korpus po upečení necháme vychladnout. Prokrojíme a promažeme krémem vrch a boky také.
Krém: mák uvařený v mléce vmícháme do másla utřeného s cukrem, žloutky a rumem.
Recept je do dortové formy.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)