Nedělní recept v podobě skořicového kringelu. Vyzkoušejte!

Nedělní recept v podobě skořicového kringelu. Vyzkoušejte!

Vítejte u dalšího dílu receptů. Dnes vám představím recept na pochutinu, kterou jsem zařadila do našeho jídelníčku teprve nedávno. Kringel mě vždy lákal, ale vždy jsem se bála náročnosti. Nyní mohu říci všem, kteří se pracnosti obávají, že je to zbytečné. Hrdě tedy d


Vítejte u dalšího dílu receptů. Dnes vám představím recept na pochutinu, kterou jsem zařadila do našeho jídelníčku teprve nedávno. Kringel mě vždy lákal, ale vždy jsem se bála náročnosti. Nyní mohu říci všem, kteří se pracnosti obávají, že je to zbytečné. Hrdě tedy do toho! a

Suroviny:

Těsto:
  • 250ml mléka
  • 50g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce cukru
  • 600g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1vejce
  • špetka soli
Náplň:
  • 9 PL cukru
  • 3 PL skořice
  • 100g másla - (rozpuštěné)
 

Příprava:

Do mísy odvážíme mouku a uděláme si důlek do kterého vlijeme odměřené množství vlažného mléka. Do mléka přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli. Zaděláme těsto, které se nelepí a pořádně vypracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí si vyválíme velikánskou tenkou placku. Vyvaluje se nejlépe přímo na kuchyňské lince. Potom potřeme rozpuštěným máslem posypeme cukrem a skořicí. Zamotáme jako na štrůdl a překrojíme podélně po celé délce a zamotáme dva díly do sebe a spojíme do kruhu. Pečeme na plechu vyložený pečícím papírem nebo podložkou na pečení. Doba pečení je zhruba 40 min na 160 v horkovzdušné troubě. Ale každý se řiďte raději podle sebe a své trouby jak jste zvyklé. Věnec je opravdu velký, pokud nejste velká rodina upravte si dávkování na polovinu. Nejlepší je ještě teplý.   Vyzkoušeli jste?   Markét ,)