Úterní pečení v podobě lahodných medových řezů

Úterní pečení v podobě lahodných medových řezů

Tahle delikatesa bývá také všeobecně známá pod pojmem ,,nebe v hubě". My jí doma říkáme medové řezy a pokaždé si na nich pochutnáme. Je to jedna z mých nejoblíbenějších buchet, která ještě nikdy nevydržela na talíři déle, než pár minut. Vyzkoušejte také. Surovin


Tahle delikatesa bývá také všeobecně známá pod pojmem ,,nebe v hubě". My jí doma říkáme medové řezy a pokaždé si na nich pochutnáme. Je to jedna z mých nejoblíbenějších buchet, která ještě nikdy nevydržela na talíři déle, než pár minut. Vyzkoušejte také. f918345

Suroviny:

Těsto
  • 50dkg hladké mouky
  • 20dkg rozpuštěného másla nebo Hery
  • 20dkg cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody rozpuštěné ve 2 lžičkách mléka
Hmota z ořechů
  • 40dkg ořechů nahrubo nasekaných
  • 12dkg másla
  • 8dkg cukru
  • 3 lžíce medu
Krém
  • 1a1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce Solamylu
  • 10dkg cukru
  • 20dkg másla
  • šťáva z 1 citronu
 

Příprava:

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly - pokud to lepí, přidáme ještě trochu mouky ). 1.díl těsta - vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na pečícím papírem vyložený plech - upečeme 15-20 minut na 150°C-180°C ( podle toho, jak peče trouba ) 2.díl těsta - těsto vyválíme, přeneseme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme hmotou z ořechů a upečeme stejně jako 1.díl. HMOTA Z OŘECHŮ - na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme ořechy a trošku osmažíme. přidáme cukr a med, když to začne růžovět, odstavíme a dáme na připravené těsto a společně upečeme..... KRÉM - kaše : mléko, mouku, Solamyl a cukr uvaříme na hustou kaši. Po zchladnutí přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém, pak opatrně vmícháme šťávu z citrónu. Vychladlé placky polijeme rumem - nešetříme, jinak zůstanou placky tuhé a nebudou krásně vláčné. Na 1. upečenou placku natřeme krém, navrch položíme placku s ořechovou krustou. Necháme v chladu uležet ( alespoň 1 den ), nejlépe chutnají 3.den, ale málokdy vydrží tak dlouho.     Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)