Tahle delikatesa bývá také všeobecně známá pod pojmem ,,nebe v hubě". My jí doma říkáme medové řezy a pokaždé si na nich pochutnáme. Je to jedna z mých nejoblíbenějších buchet, která ještě nikdy nevydržela na talíři déle, než pár minut. Vyzkoušejte také.
Surovin
Tahle delikatesa bývá také všeobecně známá pod pojmem ,,nebe v hubě". My jí doma říkáme medové řezy a pokaždé si na nich pochutnáme. Je to jedna z mých nejoblíbenějších buchet, která ještě nikdy nevydržela na talíři déle, než pár minut. Vyzkoušejte také.
Suroviny:
Těsto
- 50dkg hladké mouky
- 20dkg rozpuštěného másla nebo Hery
- 20dkg cukru
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 2 lžičky jedlé sody rozpuštěné ve 2 lžičkách mléka
Hmota z ořechů
- 40dkg ořechů nahrubo nasekaných
- 12dkg másla
- 8dkg cukru
- 3 lžíce medu
Krém
- 1a1/2 hrnku mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 10dkg cukru
- 20dkg másla
- šťáva z 1 citronu
Příprava:
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly - pokud to lepí, přidáme ještě trochu mouky ).
1.díl těsta - vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na pečícím papírem vyložený plech - upečeme 15-20 minut na 150°C-180°C ( podle toho, jak peče trouba )
2.díl těsta - těsto vyválíme, přeneseme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme hmotou z ořechů a upečeme stejně jako 1.díl.
HMOTA Z OŘECHŮ - na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme ořechy a trošku osmažíme. přidáme cukr a med, když to začne růžovět, odstavíme a dáme na připravené těsto a společně upečeme.....
KRÉM - kaše : mléko, mouku, Solamyl a cukr uvaříme na hustou kaši. Po zchladnutí přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém, pak opatrně vmícháme šťávu z citrónu.
Vychladlé placky polijeme rumem - nešetříme, jinak zůstanou placky tuhé a nebudou krásně vláčné. Na 1. upečenou placku natřeme krém, navrch položíme placku s ořechovou krustou.
Necháme v chladu uležet ( alespoň 1 den ), nejlépe chutnají 3.den, ale málokdy vydrží tak dlouho.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)