Grilované špízy s řeckým sýrem typu halloumi
Ingredience
- 250 g bio sýru à la halloumi
- menší bio cuketa
- bio červená paprika
- bio žlutá paprika
- 200 g bio žampionů
- 4 lžíce bio olivového oleje
- 2 lžíce bio citronové šťávy
- špetka sušeného bio oregana
- špetka grilovacího koření
- bio pepř
POSTUP
V misce smíchejte olej, citronovou šťávu, oregano, grilovací koření a pepř. Zeleninu omyjte a nakrájejte na kousky, sýr na kostky. Pokrájenou zeleninu, celé žampiony a sýr vložte do mísy a zalijte 2/3 připravené marinády. Nechte tak hodinu odležet. Připravte si silnější špejle a jednotlivé suroviny pak postupně napichujte, dokud nevznikne dlouhý špíz. Ponechte alespoň 2 centimetry z obou stran volné. Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 20 minut za občasného potírání zbylou marinádou. Poté podávejte s oblíbenou omáčkou.
TIP na závěr:
Také byste si rádi nakoupili hodnotné mléčné výrobky v bio kvalitě? Na Farmě Zedníček, která se nachází v kraji Vysočina u Kamenice nad Lipou, ve vlastní mlékárně zpracovávají kravské bio mléko, jež pak nabízí ve formě čerstvých bioproduktů přímo na farmě. Pro více informací navštivte farmazednicek.cz.