Grilované špízy s řeckým sýrem typu halloumi

Grilované špízy s řeckým sýrem typu halloumi

Ingredience

  • 250 g bio sýru à la halloumi
  • menší bio cuketa
  • bio červená paprika
  • bio žlutá paprika
  • 200 g bio žampionů
  • 4 lžíce bio olivového oleje
  • 2 lžíce bio citronové šťávy
  • špetka sušeného bio oregana
  • špetka grilovacího koření
  • bio pepř

 

POSTUP

V misce smíchejte olej, citronovou šťávu, oregano, grilovací koření a pepř. Zeleninu omyjte a nakrájejte na kousky, sýr na kostky. Pokrájenou zeleninu, celé žampiony a sýr vložte do mísy a zalijte 2/3 připravené marinády. Nechte tak hodinu odležet. Připravte si silnější špejle a jednotlivé suroviny pak postupně napichujte, dokud nevznikne dlouhý špíz. Ponechte alespoň 2 centimetry z obou stran volné. Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 20 minut za občasného potírání zbylou marinádou. Poté podávejte s oblíbenou omáčkou.

 

TIP na závěr:

Také byste si rádi nakoupili hodnotné mléčné výrobky v bio kvalitě? Na Farmě Zedníček, která se nachází v kraji Vysočina u Kamenice nad Lipou, ve vlastní mlékárně zpracovávají kravské bio mléko, jež pak nabízí ve formě čerstvých bioproduktů přímo na farmě. Pro více informací navštivte farmazednicek.cz.

 

 

 

Ingredience:

cuketa paprika červená