Svěží a lehké dipy využijete k masu i k zelenině

Svěží a lehké dipy využijete k masu i k zelenině

Vegetariáni či lidé milující svěží lahůdky v kuchyni náš dnešní recept určitě ocení. Nabídneme vám totiž hned dva svěží dipy, které v kuchyni bohatě využijete. Hřáškový dip s bazalkou Všichni víme, jak je zdravé jíst špenát, s hráškem je to podobné. Obsahu


Vegetariáni či lidé milující svěží lahůdky v kuchyni náš dnešní recept určitě ocení. Nabídneme vám totiž hned dva svěží dipy, které v kuchyni bohatě využijete.

dip s hraskemHřáškový dip s bazalkou

Všichni víme, jak je zdravé jíst špenát, s hráškem je to podobné. Obsahuje spoustu vitamínu K, manganu, vlákniny, vitamín B1, měď, vitamín C, fosfor a také kyselinu listovou. Bazalka pak dodává s čerstvými bylinkami chuť, která činí tento dip chutným téměř s jakoukoliv zeleninou. Složení 2 šálky hrášku 1 šálek špenátu 1 až 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje ¼ šálku listů čerstvé bazalky 1 stroužek česneku 1 čajová lžička mořské soli Postup Vložte všechny přísady do kuchyňského robotu nebo vysokorychlostního mixéru. Mixujte do hladka. Chuť pak upravte podle oblíbeného koření.

dip s rajčatyCuketový dip se sušenými rajčaty

Další variantou, kterou můžete zkusit je dip, který se perfektně hodí k syrové i vařené zelenině, nebo rovněž jako příloha k masu. Cuketa je jedním z nejlepších zdrojů manganu, vitamínu C a vlákniny. Složení ½ červené papriky 1 cuketa 2 lžíce tahini (sezamová pasta) 4 sušená rajčata 1 limetka - vymačkat 2 lžíce nutriční kvasnice ⅛ lžičky kajenského pepře ⅛ lžičky mořské soli Postup Opět všechny přísady vložte do vysokorychlostního mixéru a do hladka rozmixujte. Podle chuti pak přidejte další koření či bylinky. I v základní verzi však dip chutná opravdu dobře!

pinterest.com