Vánoční cukroví: vanilkové rohlíčky!

Vánoční cukroví: vanilkové rohlíčky!

Vítejte u dalšího dílu našeho vánočního speciálu, ve kterém se podíváme na jeden z nejtradičnějších druhů cukroví, a to vanilkové rohlíčky, které nechybí na žádném stole. Jak je to u vás? Také jsou pro vás tradičním cukrovím? Suroviny: 80g cukr moučka 2


Vítejte u dalšího dílu našeho vánočního speciálu, ve kterém se podíváme na jeden z nejtradičnějších druhů cukroví, a to vanilkové rohlíčky, které nechybí na žádném stole. Jak je to u vás? Také jsou pro vás tradičním cukrovím?

Suroviny:

  • 80g cukr moučka
  • 2 žloutky
  • 240g másla
  • 170g vlašských ořechů mletých
  • 320g hladké mouky
  • vanilkový cukr a moučkový na obalení rohlíčků
 

Příprava:

Do mísy dáme všechny suroviny a zamícháme vařečkou. Teď už přichází na řadu naše ruce a pěkně vypracujeme krásné hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odpočinout, nejlépe přes noc, ale stačí pár hodin. Druhý den vyndáme těsto a tvoříme rohlíčky buď tvořítkem jak je dnes již běžné a nebo klasika. Tahle stará technika je jednoduchá. Na pomoučněný vál dáme těsto, kousek odřízneme a vyválime hada. Hada pak nožem krájíme na přibližně stejně dlouhé kousky, které následně zatočíme :-) Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca na 180 stupňů do růžova. Nahoře jsou vždy světlejší, ale na spodní straně jsou krásně růžové. Tím se budeme řídit. V míse si smícháme vanilkové cukry s cukrem moučkovým a hned po upečení ještě horké obalujeme rohlíčky v této směsi cukrů.   Vyzkoušíte?   Markét ,)