Sedm filmů, které stojí za vidění v roce 2017

Sedm filmů, které stojí za vidění v roce 2017

Sezóna rozdávání Oscarů je téměř tady. To znamená, že budoucí tři měsíce strávíme rekapitulací filmů z roku 2016. My se dnes ale podíváme, jaké filmy nás čekají v roce 2017. 



Rok 2017 přinese opět o kousek víc, co se týče filmových schopností nadaných režisérů i herců. Kterých sedm snímků bude stát za shlédnutí?

Wonder Woman

Rok 2016 nebyl ideálním pro komiksové snímky. Letos tomu však bude jinak. Snímek Wonder Woman přináší film o amazonské princezně a válečnici Dianě, která opustila tropický ostrov, aby žila ve městě. Bojovnice s dary od bohyně jde vstříc prozkoumání velkého světa.

Dunkirk

Již trailer režiséra Christophera Nolana o druhé světové válce mluví sám za sebe. Příběh z roku 1940 vtáhne diváky i díky skvělým hereckým výkonům Toma Hardyho a Cilliana Murphyho.

The Beguiled

Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst a Elle Fanning v remaku filmu Clinta Eastwooda z roku 1971 je emočním melodramatem o sexuálních pudech a dynamice mezi ženami. Zraněný voják najde útočiště v dívčí internátní škole a je vtažen do složitých vztahů místních obyvatel.

Kráska a zvíře

Klasické zpracované tolik známé pohádky ze studia Walta Disneyho přináší v roli krásné dívky Emmu Watson. Ta začne s hrozivým zvířetem žít, avšak srdci neporučíš a nakonec se do něj zamiluje. Dopadne příběh klasicky nebo tentokrát vyhraje vzhled nad povahou?

The Kidnapping Of Edgardo Mortara

Steven Spielberg se postaral o další pozoruhodný snímek, natočený podle skutečného příběhu mladého židovského chlapce z 19. století v Itálii. Ten byl tajně pokřtěn a  následně unesen katolickou církví. Nastává boj mezi politickými intrikami a samotným papežem. I když zatím není plně známé obsazení, jelikož se informace drží pod pokličkou, již nyní víme, že jedním z herců je Oscar Isaac a tak předpokládáme, že výsledek bude stát za shlédnutí.

The Circle

Ještě jednou musíme zmínit talentovanou Emmu Watson. Film Th Circle popisuje velkou společnost, která slibuje vyléčit jakoukoliv nemoc, hladomor a nenechá žádný potenciál nevyužití, bez ohledu na to, kolik to bude stát. Ve vedlejších rolích si užijete Toma Hanksa či John Boyega.

Star Wars: Epizoda VIII

Rey (Daisy Ridley) najde v pokračování loňského dílu, Síla se probouzí další dobrodružství hluboko v galaxii. Tentokrát už nebude chybět ani Luke Skywalker, kterého si zahrál Mark Hamill. Jakpak asi celé Sci-fi dopadne?