Česnekové trojhránky, které musíte vyzkoušet!

Česnekové trojhránky, které musíte vyzkoušet!

Svátky jsou nenávratně za námi, ale to ještě neznamená, že se ochudíme o všechny ty speciality, které jsme celé vánoce i Silvestr připravovaly. U nás jsme sladkého ještě stále nabaženi a tak jsem se dala na pečení slaného - toho se nepřejíme nikdy. Tyhle lahodné česnekové


Svátky jsou nenávratně za námi, ale to ještě neznamená, že se ochudíme o všechny ty speciality, které jsme celé vánoce i Silvestr připravovaly. U nás jsme sladkého ještě stále nabaženi a tak jsem se dala na pečení slaného - toho se nepřejíme nikdy. Tyhle lahodné česnekové trojhránky zvládne každý a jsou opravdu něco!

Suroviny:

  • 500 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 750 g hladké mouky
  • 4 lžičky sušeného nebo 42 g čerstvého droždí
Nádivka:
  • 125 g změklého másla
  • sůl dle chuti
  • 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
 

Příprava:

Ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky.Vegetu jsem ale nedávala v nádivce je dost soli,záleží na chuti každého Zavineme jako závin a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádélka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme při 180°C / asi 30 minut. A je to! Čekaly jste, že to bude až takhle snadné?   Jak vám chutnalo?   Markét ,)