před 8 lety, 18.01.2017 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Česnekové trojhránky, které musíte vyzkoušet!
Svátky jsou nenávratně za námi, ale to ještě neznamená, že se ochudíme o všechny ty speciality, které jsme celé vánoce i Silvestr připravovaly. U nás jsme sladkého ještě stále nabaženi a tak jsem se dala na pečení slaného - toho se nepřejíme nikdy. Tyhle lahodné česnekové
Svátky jsou nenávratně za námi, ale to ještě neznamená, že se ochudíme o všechny ty speciality, které jsme celé vánoce i Silvestr připravovaly. U nás jsme sladkého ještě stále nabaženi a tak jsem se dala na pečení slaného - toho se nepřejíme nikdy. Tyhle lahodné česnekové trojhránky zvládne každý a jsou opravdu něco!
Suroviny:
- 500 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 750 g hladké mouky
- 4 lžičky sušeného nebo 42 g čerstvého droždí
Nádivka:
- 125 g změklého másla
- sůl dle chuti
- 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
Příprava:
Ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto.
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky.Vegetu jsem ale nedávala v nádivce je dost soli,záleží na chuti každého
Zavineme jako závin a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádélka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
A je to! Čekaly jste, že to bude až takhle snadné?
Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)