Bezlepkový borůvkový koláč

Bezlepkový borůvkový koláč

Bezlepkový borůvkový koláč Ingredience (na 1 koláč): Těsto: 250g směsi na přípravu koláčů Nutrifree, 125 g rozpuštěného másla, 125 g třtinového cukru, špetka soli, 1 vejce Drobenka: 50g másla, 50 g třtinového cukru, 80 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree +


Bezlepkový borůvkový koláč Ingredience (na 1 koláč): Těsto: 250g směsi na přípravu koláčů Nutrifree, 125 g rozpuštěného másla, 125 g třtinového cukru, špetka soli, 1 vejce Drobenka: 50g másla, 50 g třtinového cukru, 80 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree + borůvky   Postup: Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama jej důkladně zpracujte, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto. Poté si připravte drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smíchejte v jedné misce a zpracovávejte vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs. Do pečenky dejte nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačte na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem. Poté těsto hojně posypte borůvkami a nakonec zasypejte drobenkou. Přikryjte poklicí, pečenku zapněte a cca 60 minut pečte, až je těsto zlatavé. Nechte 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujte a podávejte. Tip: Koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.