Ahi poke bowl s natural basmati rýží
SUROVINY:
- 2 lžícesójové omáčky
- 2 lžícerýžového octa
- 2 lžícesezamového oleje
- 1 lžičkačerstvého strouhaného zázvoru
- 1 lžícekrájené mladé cibulky
- 1 lžičkasezamových semínek
- 400 gčerstvého tuňáka
- 1 lžíceklíčků z červené řepy
- 400 grýže natural basmati Lagris
- 150 gavokáda
- 150 gnakládané řasy wakame
POSTUP:
- Ve velké misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, zázvor, cibulku a sezamová semínka. Přidáme tuňáka nakrájeného na kostky, důkladně promícháme a dáme do lednice přibližně na hodinu odležet.
- Rýži natural basmati uvaříme podle návodu na obalu.
- Marinovaného tuňáka vložíme do misky s rýží. Doplníme avokádem nakrájeným na plátky a nakládanými řasami wakame.
zdroj: www.podravka.cz/recept/1101864/ahi-poke-bowl-s-natural-basmati-ryzi/
Ingredience: