Ahi poke bowl s natural basmati rýží

Ahi poke bowl s natural basmati rýží

SUROVINY:

  • 2 lžícesójové omáčky
  • 2 lžícerýžového octa
  • 2 lžícesezamového oleje
  • 1 lžičkačerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžícekrájené mladé cibulky
  • 1 lžičkasezamových semínek
  • 400 gčerstvého tuňáka
  • 1 lžíceklíčků z červené řepy
  • 400 grýže natural basmati Lagris
  • 150 gavokáda
  • 150 gnakládané řasy wakame

 

POSTUP:

  1. Ve velké misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, zázvor, cibulku a sezamová semínka. Přidáme tuňáka nakrájeného na kostky, důkladně promícháme a dáme do lednice přibližně na hodinu odležet.
  2. Rýži natural basmati uvaříme podle návodu na obalu.
  3. Marinovaného tuňáka vložíme do misky s rýží. Doplníme avokádem nakrájeným na plátky a nakládanými řasami wakame.

 

zdroj: www.podravka.cz/recept/1101864/ahi-poke-bowl-s-natural-basmati-ryzi/

 

Ingredience: