před 7 lety, 08.01.2017 00:00
Tomáš Čáp
Novinky
Bezlepkové sušenky
Ingredience (na 30 sušenek):
180 g ovesných bezlepkových vloček
150 g ořechů
(vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle)
120 g rýžové mouky Nutrifree
1 lžička mleté skořice, špetka soli
2 lžíce třtinového cukru
1 kypřící prášek (bezlepkový)
Bezlepkové sušenky
Ingredience![](http://www.dokonalazena.cz/wp-content/uploads/2017/01/DSC_2396-1024x682-300x200.jpg)
(na 30 sušenek)
:
180 g ovesných bezlepkových vloček
150 g ořechů
(vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle)
120 g rýžové mouky Nutrifree
1 lžička mleté skořice, špetka soli
2 lžíce třtinového cukru
1 kypřící prášek (bezlepkový)
200 g másla
1 lžička vanilkové esence
90 ml javorového sirupu
Postup:
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Ořechy vložte do mixéru a na hrubo je rozmixujte.
Máslo dejte rozpustit. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience dohromady a dobře promíchejte.
Těsto dejte na kuchyňskou desku a pomocí tvořítka s pěchovadlem vytvořte sušenky o průměru 6 cm
a tloušťky 1 cm.
Vytvořené sušenky přendejte opatrně na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C 15 minut.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)