Kuřecí špízy s klasickým balzamikovým krémem a s arašídovou omáčkou

Kuřecí špízy s klasickým balzamikovým krémem a s arašídovou omáčkou

Ingredience: 500 g kuřecích prsních řízků 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžíce vody 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 2 lžíce tmavé sójové omáčky 2 stroužky česneku 1 lžíce sezamového oleje ½ lžičky


Ingredience: 500 g kuřecích prsních řízků 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžíce vody 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 2 lžíce tmavé sójové omáčky 2 stroužky česneku 1 lžíce sezamového oleje ½ lžičky mletého zázvoru ½ lžičky koření pěti vůní Olivový olej, koriandr, sezamová semínka   Arašídová omáčka: 100 g arašídového másla 150 ml kokosového mléka 100 ml kuřecího vývaru 1 najemno nasekaná červená chilli paprička 2 lžíce sójové omáčky 1 lžíce šťávy z limety Postup: V míse smícháme škrob, vodu, cukr, klasický balzamikový krém a sójovou omáčku. Česnek utřeme nebo nasekáme najemno. Do marinády přidáme česnek, sezamový olej, zázvor, koření pěti vůní a důkladně vše promícháme. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na proužky. Naložíme ho do marinády a necháme v lednici nejméně hodinu odležet. Maso napícháme na dřevěné špejle a smažíme na olivovém oleji na pánvi nebo opékáme na grilu. Mezitím připravíme arašídovou omáčku. V rendlíku zlehka svaříme všechny ingredience dohromady, až nám omáčka začne houstnout. Hotové maso ozdobíme sezamovými semínky a koriandrem. Podáváme s arašídovou omáčkou.