Ingredience:
100 g karamelových sušenek
200 g smetany ke šlehání
1 – 1 a ½ lžíce moučkového cukru
200 g mascarpone
½ lžičky citrónové kůry
několik kapek vanilkového extraktu
1 lžička olivového oleje
50 g směsi oříšků
1 lžíce agávového sirupu
1 lžička fí
Ingredience:

100 g karamelových sušenek
200 g smetany ke šlehání
1 – 1 a ½ lžíce moučkového cukru
200 g mascarpone
½ lžičky citrónové kůry
několik kapek vanilkového extraktu
1 lžička olivového oleje
50 g směsi oříšků
1 lžíce agávového sirupu
1 lžička fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
špetka soli
Postup:
Sušenky v hmoždíři roztlučeme na prášek a nandáme na dno skleniček.
V robotu ušleháme smetanu do tuha. Poté k ní zlehka zašleháme moučkový cukr, mascarpone, citrónovou kůru a vanilkový extrakt. Krém rovnoměrně rozdělíme do skleniček.
Na rozpálenou pánev dáme olivový olej a zlehka na ní opražíme oříšky. Když trochu zezlátnou, přidáme agávový sirup, balzamikový krém, špetku soli a necháme zkaramelizovat.
Dezert ve skleničkách nazdobíme zkaramelizovanými oříšky.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)