Karamelový dezert s mascarpone a zkaramelizovanými ořechy s fíkovým balzamikovým krémem

Karamelový dezert s mascarpone a zkaramelizovanými ořechy s fíkovým balzamikovým krémem

Ingredience: 100 g karamelových sušenek 200 g smetany ke šlehání 1 – 1 a ½ lžíce moučkového cukru 200 g mascarpone ½ lžičky citrónové kůry několik kapek vanilkového extraktu 1 lžička olivového oleje 50 g směsi oříšků 1 lžíce agávového sirupu 1 lžička fí


Ingredience: 100 g karamelových sušenek 200 g smetany ke šlehání 1 – 1 a ½ lžíce moučkového cukru 200 g mascarpone ½ lžičky citrónové kůry několik kapek vanilkového extraktu 1 lžička olivového oleje 50 g směsi oříšků 1 lžíce agávového sirupu 1 lžička fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou špetka soli   Postup: Sušenky v hmoždíři roztlučeme na prášek a nandáme na dno skleniček. V robotu ušleháme smetanu do tuha. Poté k ní zlehka zašleháme moučkový cukr, mascarpone, citrónovou kůru a vanilkový extrakt. Krém rovnoměrně rozdělíme do skleniček. Na rozpálenou pánev dáme olivový olej a zlehka na ní opražíme oříšky. Když trochu zezlátnou, přidáme agávový sirup, balzamikový krém, špetku soli a necháme zkaramelizovat. Dezert ve skleničkách nazdobíme zkaramelizovanými oříšky.