před 8 lety, 12.03.2017 00:00
Tomáš Čáp
Novinky
Vanilkovo-dýňový cheesecake
Co budete na vanilkovo-dýňový cheesecake potřebovat?
200 g mandlí a lískových oříšků
75 ml agávového sirupu
75 ml rozpuštěného kokosového oleje
špetka soli
250 g dýně, polovina jablka
10 plátků želatiny, lžička skořice
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s
Co budete na vanilkovo-dýňový cheesecake potřebovat?
200 g mandlí a lískových oříšků
75 ml agávového sirupu
75 ml rozpuštěného kokosového oleje
špetka soli
250 g dýně, polovina jablka
10 plátků želatiny, lžička skořice
600 g rostlinné alternativy
jogurtu Alpro s vanilkou
300 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
Nejprve rozmixujeme mandle a lískové ořechy s agáve sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli. Směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 8 až 10 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Dýni a jablko nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka.
Poté je rozmixujeme a ochutíme skořicí a 1 lžící sirupu z agáve. Necháme vychladnout. 6 namočených plátků želatiny smícháme s kokosovou alternativou smetany Alpro Coconut Cuisine a sójovou alternativou jogurtu Alpro s vanilkou. Nalijeme na korpus a necháme ztuhnout (cca 2 hodiny). Zbývající 4 plátky želatiny promícháme s dýňovo-jablečnou kaší. Nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout.
Nakonec dort dozdobíme tenkými plátky jablek potřenými citrónovou šťávou.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)