Vanilkovo-dýňový cheesecake

Vanilkovo-dýňový cheesecake

Co budete na vanilkovo-dýňový cheesecake potřebovat? 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml rozpuštěného kokosového oleje špetka soli 250 g dýně, polovina jablka 10 plátků želatiny, lžička skořice 600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s 


Co budete na vanilkovo-dýňový cheesecake potřebovat?

200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml rozpuštěného kokosového oleje špetka soli 250 g dýně, polovina jablka 10 plátků želatiny, lžička skořice 600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s vanilkou 300 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine     Nejprve rozmixujeme mandle a lískové ořechy s agáve sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli. Směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 8 až 10 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Dýni a jablko nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Poté je rozmixujeme a ochutíme skořicí a 1 lžící sirupu z agáve. Necháme vychladnout. 6 namočených plátků želatiny smícháme s kokosovou alternativou smetany Alpro Coconut Cuisine a sójovou alternativou jogurtu Alpro s vanilkou. Nalijeme na korpus a necháme ztuhnout (cca 2 hodiny). Zbývající 4 plátky želatiny promícháme s dýňovo-jablečnou kaší. Nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout. Nakonec dort dozdobíme tenkými plátky jablek potřenými citrónovou šťávou.