PLNĚNÉ ŽAMPIONY PORTOBELLO

PLNĚNÉ ŽAMPIONY PORTOBELLO

Ingredience

  • 2 ks velkých žampionů portobello (minimálně 100 g každý)
  • sýry: niva, uzený ementálového typu, parmazán
  • česnek
  • bylinky – libeček, rozmarýn, tymián
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

 

Postup

  1. Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 180 °C, vroubkovanou plochu dole, plochy lze jednoduše vysadit a vyměnit.
  2. Vyřízněte nožičky žampionů a houby na spodní straně nařízněte do kříže, aby se lépe propekly.
  3. Nastrouhejte různé druhy oblíbených sýrů – my jsme použili nivu, uzený ementál a parmazán (každý cca 50 g) – smíchejte je dohromady, přidejte trochu strouhanky (1-2 polévkové lžíce), pokrájený česnek (1-2 stroužky), pepř a bylinky dle chuti. Sýry jsou už slané, my jsme je více nesolili. Pro ozdobu jsme vršek posypali dalším libečkem.
  4. Dejte žampiony na gril s kapkou olivového oleje, přiklopte horní desku těsně nad žampiony tak, aby se nedotýkala. K tomu použijte nastavení výšky horní desky.
  5. Grilujte, dokud žampiony nejsou propečené a sýr nevytvoří opečenou krustu. Trvá to pár minut.
  6. Gril ještě za tepla setřete papírovým ubrouskem a je uklizeno.

 

Tip pro ty, kteří se bez masa neobejdou – přidejte k sýrům do plnění slaninu. Chuť vás ohromí!

 

 

zdroj: www.sagecz.cz/ 

 

 

Ingredience: