PLNĚNÉ ŽAMPIONY PORTOBELLO
Ingredience
- 2 ks velkých žampionů portobello (minimálně 100 g každý)
- sýry: niva, uzený ementálového typu, parmazán
- česnek
- bylinky – libeček, rozmarýn, tymián
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 180 °C, vroubkovanou plochu dole, plochy lze jednoduše vysadit a vyměnit.
- Vyřízněte nožičky žampionů a houby na spodní straně nařízněte do kříže, aby se lépe propekly.
- Nastrouhejte různé druhy oblíbených sýrů – my jsme použili nivu, uzený ementál a parmazán (každý cca 50 g) – smíchejte je dohromady, přidejte trochu strouhanky (1-2 polévkové lžíce), pokrájený česnek (1-2 stroužky), pepř a bylinky dle chuti. Sýry jsou už slané, my jsme je více nesolili. Pro ozdobu jsme vršek posypali dalším libečkem.
- Dejte žampiony na gril s kapkou olivového oleje, přiklopte horní desku těsně nad žampiony tak, aby se nedotýkala. K tomu použijte nastavení výšky horní desky.
- Grilujte, dokud žampiony nejsou propečené a sýr nevytvoří opečenou krustu. Trvá to pár minut.
- Gril ještě za tepla setřete papírovým ubrouskem a je uklizeno.
Tip pro ty, kteří se bez masa neobejdou – přidejte k sýrům do plnění slaninu. Chuť vás ohromí!
zdroj: www.sagecz.cz/
Ingredience: