Linecké s kdoulovým džemem
Počet porcí: 1 dávka Doba přípravy: 90 minut Náročnost: *
Ingredience:
250 g másla
2 žloutky
150 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
350 g hladké mouky
1 citron
10 g mletého badyánu
200 g ZNOJEMSKÉ KDOULE EXTRA DŽEM od Ing. Zuzany Boudové
Postup:
- Smícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, mouku, kůru z citronu a 120 g cukru. Uděláme těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici hodinu odležet.
- Uděláme si badyánový cukr. Smícháme cukr a mletý badyán.
- Troubu si zapneme na 170 °C. Těsto si vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme tvar, jaký chceme.
- Pečeme cca 10–15 min. do růžova.
- Necháme vychladnout a potřeme džemem a posypeme cukrem.
zdroj regionalnipotravina.cz
Ingredience: