Linecké s kdoulovým džemem

Linecké s kdoulovým džemem

Počet porcí: 1 dávka Doba přípravy: 90 minut Náročnost:

Ingredience:

250 g másla
2 žloutky
150 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
350 g hladké mouky
1 citron
10 g mletého badyánu
200 g ZNOJEMSKÉ KDOULE EXTRA DŽEM od Ing. Zuzany Boudové

 

Postup:

  1. Smícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, mouku, kůru z citronu a 120 g cukru. Uděláme těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici hodinu odležet.
  2. Uděláme si badyánový cukr. Smícháme cukr a mletý badyán.
  3. Troubu si zapneme na 170 °C. Těsto si vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme tvar, jaký chceme.
  4. Pečeme cca 10–15 min. do růžova.
  5. Necháme vychladnout a potřeme džemem a posypeme cukrem.

 

 

 zdroj regionalnipotravina.cz

Ingredience: