Jahodové tiramisu
Ingredience:
300 g jahod
3 lžíce pomerančového likéru
4 ks vajec
500 g mascarpone
25–30 ks cukrářských piškotů
1 pomeranč
100 g cukru
1 ks vanilkového cukru
Postup:
Čerstvé jahody nakrájejte na plátky, přidejte cukr a vanilkový cukr a lehce promíchejte. Nechte 20 minut odležet a šťávu z jahod sceďte. Jahodovou šťávu promíchejte se šťávou z jednoho pomeranče a likérem. Žloutky oddělte od bílků, ze kterých vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem, promíchejte s mascarpone a přidejte trochu nastrouhané pomerančové kůry. Poté opatrně vmíchejte sníh z bílků. Cukrářské piškoty namočte v ochucené pomerančové šťávě a střídavě vrstvěte do mísy s ochucenými jahodami a krémem mascarpone. Poslední horní vrstvu nazdobte čerstvými, na plátky nakrájenými jahodami, čerstvou mátou a moučkovým cukrem. Podávejte se šálkem lahodné kávy ve sklenici Lamart LT 9012.
zdroj: www.lamart.cz/
Ingredience: