Domácí kečup
Ingredience
- 1 kg bio rajčat
- 2 bio jablka
- 1 bio cibule
- 70 g bio cukru
- 60 ml bio jablečného octa
- 60 ml vody
- lžička soli
- bio bobkový list
- 5 kuliček bio pepře
- 5 kuliček bio nového koření
- 5 ks bio hřebíčku
- špetka bio skořice
POSTUP
Jablka, rajčata a cibuli nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou, octem, přidejte sůl, cukr a koření. Na mírném ohni za občasného míchání vařte přibližně jednu hodinu. Po uvaření vyjměte veškeré koření. Směs v hrnci rozmixujte dohladka a případně ještě propasírujte. Kečup nalijte do sklenic asi půl centimetru pod okraj, pevně uzavřete a vložte do kastrolu s horkou vodou. Při teplotě 85 stupňů sterilujte 20 minut a poté nechte vychladnout dnem vzhůru.