V teple letních paprsků dozrávají na ovocných stromech a keřích šťavnaté plody, které provoní zbývající prázdninové dny. Nebojte se pustit příjemné vůně i do kuchyně a připravte třeba třešňový koláč s nádechem francouzské Provence. Kouzlo dodá sušená bio levandu
V teple letních paprsků dozrávají na ovocných stromech a keřích šťavnaté plody, které provoní zbývající prázdninové dny. Nebojte se pustit příjemné vůně i do kuchyně a připravte třeba třešňový koláč s nádechem francouzské Provence. Kouzlo dodá sušená bio levandule a nejlépe domácí vanilkový cukr. Příprava koláče nezabere moc času, za to vás určitě dostane hedvábně sametová struktura těsta, které docílíte přidáním jogurtu. Tento dezert navíc nemusíte dělat jen z třešní. Ty můžete nahradit libovolným zralým ovocem, na které máte zrovna chuť, a pak už jen spokojeně mlsat.
Doba přípravy: 45 minut
Na porci pro 8 osob budete potřebovat:
200 gramů polohrubé mouky
120 gramů cukru
80 gramů vanilkového cukru
½ prášku do pečiva
2 lžičky sušené bio levandule
2 vejce
200 gramů bílého jogurtu (např. Selský od Hollandia)
400 gramů třešní
Postup:
Koláč z jogurtového těsta s ovocem je lehká pochoutka, jejíž příprava vám nezabere ani hodinu. Všechny suché ingredience vsypte do větší mísy, přidejte vejce, jogurt a vše důkladně promíchejte. Vzniklé těsto pak vlijte do nízké formy o průměru 28 cm. Třešně omyjte, vypeckujte a jemně poklaďte na těsto.
Troubu předehřejte na 180 °C a koláč pečte zhruba 30 minut.
Tip: Vanilkový cukr si snadno vyrobíte sami. Ve výkonném mixéru rozmělněte půl kila cukru krupice s vanilkovým luskem a vzniklou směs skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Vyrobit si vanilkový cukr doma se vyplatí hned několikrát. Nejenom, že je jeho příprava je opravdu jednoduchá, ale vyjde mnohem levněji a je také aromatičtější.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)