JOGURTOVÝ KOLÁČ S TŘEŠNĚMI A LEVANDULÍ

JOGURTOVÝ KOLÁČ S TŘEŠNĚMI A LEVANDULÍ

V teple letních paprsků dozrávají na ovocných stromech a keřích šťavnaté plody, které provoní zbývající prázdninové dny. Nebojte se pustit příjemné vůně i do kuchyně a připravte třeba třešňový koláč s nádechem francouzské Provence. Kouzlo dodá sušená bio levandu


V teple letních paprsků dozrávají na ovocných stromech a keřích šťavnaté plody, které provoní zbývající prázdninové dny. Nebojte se pustit příjemné vůně i do kuchyně a připravte třeba třešňový koláč s nádechem francouzské Provence. Kouzlo dodá sušená bio levandule a nejlépe domácí vanilkový cukr. Příprava koláče nezabere moc času, za to vás určitě dostane hedvábně sametová struktura těsta, které docílíte přidáním jogurtu. Tento dezert navíc nemusíte dělat jen z třešní. Ty můžete nahradit libovolným zralým ovocem, na které máte zrovna chuť, a pak už jen spokojeně mlsat. Doba přípravy: 45 minut Na porci pro 8 osob budete potřebovat: 200 gramů polohrubé mouky 120 gramů cukru 80 gramů vanilkového cukru ½ prášku do pečiva 2 lžičky sušené bio levandule 2 vejce 200 gramů bílého jogurtu (např. Selský od Hollandia) 400 gramů třešní   Postup: Koláč z jogurtového těsta s ovocem je lehká pochoutka, jejíž příprava vám nezabere ani hodinu. Všechny suché ingredience vsypte do větší mísy, přidejte vejce, jogurt a vše důkladně promíchejte. Vzniklé těsto pak vlijte do nízké formy o průměru 28 cm. Třešně omyjte, vypeckujte a jemně poklaďte na těsto. Troubu předehřejte na 180 °C a koláč pečte zhruba 30 minut.   Tip: Vanilkový cukr si snadno vyrobíte sami. Ve výkonném mixéru rozmělněte půl kila cukru krupice s vanilkovým luskem a vzniklou směs skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Vyrobit si vanilkový cukr doma se vyplatí hned několikrát. Nejenom, že je jeho příprava je opravdu jednoduchá, ale vyjde mnohem levněji a je také aromatičtější.